Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAJÁPOLÁSI ELVEK

A fodrászok szerint ezért tilos hajmosás után azonnal megszárítani a tincseket

2024. május 08.

2 perc olvasás

ELLE

fodrász hajápolás hajszárítás
A fodrászok szerint ezért tilos hajmosás után azonnal megszárítani a tincseket
© Shutterstock

A hajmosás során vannak olyan alapelvek, amelyeket jobb, ha betartunk, hogy a tincsek ne sérüljenek, és a fényükből se veszítsenek. 


Nem egyszerű kiválasztani a tökéletes sampont és balzsamot a hajra, de az ezt követő hajszárítás sem gyerekjáték. 3 olyan elv is van, ami nagy figyelmet és körültekintést hirdet, hogy ne roncsolódjanak a tincsek. Lássuk, mire érdemes odafigyelni, hogy a frizura ne csupán szép, de egészséges is legyen. 

Időre van szüksége

Nem jó ötlet a hajmosás után azonnal nekiesni a tincseknek, és megszárítani azokat. Ekkor ugyanis a hajszálak még érzékenyebbek, és sérülésre hajlamosabbak. A töredezés elkerülése érdekében, a hajmosás után nyomkodd ki a felesleges nedvességet a hajadból, és csak ezt követően szárítsd meg. Ha tartasz 20 perc szünetet a kettő között, az a tökéletes út. 

Túl sok hajformázó

Bár a formázószerek hasznosak a kívánt stílus kialakításához, a túlzott használat elnehezítheti a hajat, és elveszi annak természetes fényét. Ahelyett, hogy túlzásba vinnéd a különböző zselék, habok, viaszok és spray-k használatát, válassz mérsékelt mennyiségű terméket, amely elegendő a kívánt hatás eléréséhez anélkül, hogy elnehezítené a hajad.

Az összes hajszál egyszerre történő szárítása

Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy az összes hajukat egyszerre szárítják. Ez egyenetlen száradáshoz, és elégtelen volumenhez vezethet a hajtöveknél. Ehelyett válaszd szét a hajat kisebb részekre, és szakaszosan szárítsd meg őket. Ez egyenletesebb száradást, és nagyobb volument biztosít.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves