Quantcast

Ezeket vedd fontolóra, ha épített pillát szeretnél

Ezeket vedd fontolóra, ha épített pillát szeretnél

Minden, amit a szempillahosszabbításról tudni érdemes

A szempillahosszabbítás már-már a géllakkozás népszerűségével vetekszik. A skála pedig széles: hol diszkrét, spirálozott hatású pillák, hol pilleszárny-szerű soros műszempillákra hajazó „alkotások” jönnek szembe velünk. Egy-egy jól eltalált épített pillasor láttán kedvünk támad kipróbálni, mivel csábító alternatívát jelent a mindennapi sminkeléssel-sminklemosással szemben.  Van azonban néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni a döntéshez.

Első és legfontosabb, hogy amikor először lépünk be a szalonba, hagyatkozzunk a szempillahosszabbítás szakértőjére. A szempilla stylist először konzultál a vendégével, hogy megtudja a preferenciáit, tanulmányozza a szemformáját, a bőr tónusát és a természetes szempillái minőségét. A szálak hossza, görbülete és vastagsága ugyanis eltérő – gondosan kell kiválasztani a vendég karakterének legmegfelelőbbet.

A szempillaépítéshez különböző anyagokat használnak:

Szintetikus

A szintetikus műszempillák műanyagból készülnek, többnyire vastagabb szálakat tartalmaznak. A leghangsúlyosabb, ugyanakkor nem a legtermészetesebb végeredményt adják.

Természetes

Az eredeti szőrből (nyérc-, farkas- vagy lószőr) készült szempillák drágábbak szintetikus társaiknál, viszont eltérő hosszúságuk miatt természetes hatást keltenek.

Selyem

Előállításukhoz szintetikus polimereket használnak. Rugalmasak, közepes súlyúak és természetesebb hatásúak, mint a szintetikus szempillák.

Kérdezzük meg, hogy milyen ragasztót használ a szalon (az műszempillákat a természetes szempillához ragasztják). A formaldehid-mentes orvosi vagy műtéti ragasztó az ideális. A formaldehid a szem területén duzzanatot és puffadást okozhat.  Időnként még a biztonságos, formaldehid-mentes ragasztó is irritációt okozhat, ezekben az esetekben a hipoallergén verzió jelenti a megoldást.

A megfelelően applikált pillasor látványos, ugyanakkor nem természetellenes és nem nehezíti el, se nem roncsolja a saját pillákat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kire bízzuk a feladatot. Ugyanúgy, ahogyan orvost, edzőt vagy fodrászt választunk, a szempilla stylist esetében is végezzünk egy kis kutatómunkát: milyen végzettségekkel, referenciákkal rendelkezik, milyen anyagokkal dolgozik az illető. Még jobb, ha élőben is látjuk a munkáját.

Végül néhány jó tanács a frissen elkészült pillasor megóvására:

 

  • 48 órán át ne érje víz, magas hő vagy pára a pillákat (ne menjünk szaunába, szoláriumba vagy gőzkabinba)

 

 

  • a felhelyezést követő 48 órában ne érjünk a pillákhoz, de később se dörzsöljük, piszkáljuk

 

 

  • olajbázisú vagy kétfázisú sminklemosót ne használjunk, mert kikezdheti a ragasztót

 

 

  • ne használjunk szempillaspirált, pillagöndörítőt

 

 

  • hajmosáskor figyeljünk, hogy ne folyjon a pillákra a balzsam

 

 

  • naponta fésüljük át a pillákat szempillafésűvel

 

Megfelelő ápolás mellett a ragasztott pillák 4-6 hét alatt kopnak ki, a saját pillák természetes hullásának ütemében.  Ha folyamatosan hibátlan pillasort szeretnénk, érdemes 3 hetente töltetni. A saját pillák egészségének védelmében használjunk szempillaszérumot, például Revitalash Advanced