Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HAIR TREND

A bob frizura, amiért a sztárok is rajonganak

2023. október 29.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

victoria beckham bob frizura haj hajtrend hajvágás
A bob frizura, amiért a sztárok is rajonganak
© Instagram/@kourtneykardash

A '90-es évek után idén újra nagyon népszerű lett a bob frizura, amit egyre több sztár vágat magának! 


Az idei év legnépszerűbb hajvágása egyértelműen a bob frizura, ami egyszerre nyújt visszafogott és elegáns, valamint szexis és vagány hatást. Nem meglepő tehát, hogy az elmúlt pár hónapban egyre több sztár adott esélyt ennek a vállig érő frizura trendnek: Zendaya, Kourtney Kardashian és Hailey Bieber csak néhány olyan celeb, aki idén erre a hajvágásra szavazott, az őrületnek pedig nincs vége! 

A '90-ES ÉVEKBELI BOB FRIZURÁT VICTORIA BECKHAM TETTE NÉPSZERŰVÉ

Kevesen tudják, de a bob frizurát még a '90-es évek közepén, tehát majdnem 30 évvel ezelőtt tette népszerűvé Victoria Beckham, aki akkoriban minden idők egyik legsikeresebb csajbandájának, a Spice Girlsnek volt a tagja Posh Spice művésznéven. Victoria 'Posh' Beckham frizuráját nők ezrei választották akkoriban, a bob frizuratrend pedig azóta sem hagyott alább, sőt, népszerűbb, mint valaha! 

A bob frizura népszerűsége a profi fodrászok szerint abban rejlik, hogy ez az egyik legpraktikusabb és legkönnyebben elérhető hajhossz, amit nem lehet kifejezetten rövidnek mondani, a hosszútól viszont kifejezetten távol áll. Ez a középhosszú frizura még pont beleesik abba a kategóriába, amit fel lehet kötni egy hajgumival anélkül, hogy furcsán nézne ki a lófarkunk.

SZTÁROK TÖMKELEGE VÁGATTA MAGÁNAK IDÉN EZT A FRIZURÁT

Talán pont ezért szerették meg annyira a sztárok is: keveset kell vele törődni, mert már önmagában is jól néz ki, nagyon mutatós, szexis, a haj textúrájától függően pedig lehet szolid, elegáns megjelenésű, de nagyon vadóc hatást is tud nyújtani, ha kicsit kócosabbra vesszük az összhatást.

Az elmúlt egy évben Selena Gomez, Naomi Watts, Kim Kardashian, Kourtney Kardashian, Bella Hadid, Hailey Bieber, Zendaya, Nicki Minaj és Kylie Jenner is kipróbálta ezt tökéletes pontossággal levágott bob frizurát, mellyel azonban nem ajánljuk, hogy otthon kísérletezz! A bob frizura ugyanis csak akkor néz ki jól, ha szimmetrikusan van levágva, ezt pedig hozzáértő, külső szemlélő tudja a legjobban megcsinálni – a profi fodrász ráadásul az arcod formájához tudja igazítani a trendet!

A kerekebb arcú nőknek ugyanis a középen elválasztott bob frizura áll a legjobban, míg az ovális arcformával rendelkezőknek a féloldalas választékot szokták javasolni a fodrászok. Fontos az is, hogy a hajszálak vastagságától függően legyen egyenesen vagy enyhén tépett fazonban levágva a haj: a cél ugyanis az, hogy a félhosszú frizura ellenére is minél dúsabbnak és nagyobbnak hasson a haj. A '90-es évekbeli bob frizura megvalósításához tehát mindenképpen javasoljuk a profi szakember felkeresését, aki személyre szabott tanácsokkal tud ellátni a frizurát ápolásával kapcsolatban!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves