Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hajtrend

Ez az ősz legszebb hajvágása, ami mindenkinek jól áll

2023. szeptember 05.

2 perc olvasás

ELLE

frizura hajtrend hajvágás őszi hajtrend pillangóvágás butterflycut
Ez az ősz legszebb hajvágása, ami mindenkinek jól áll
© jlo@instagram.com

Visszatér a 2000-es évek hajvágási trendje, ami minden nőből tündért varázsol: a pillangóvágás.


Aki sokat küzd azzal, hogy megtalálja a megfelelő frizurát, ami volumennövelő és egyben divatos is, annak az idei őszi trend kedvezni fog, ugyanis visszatér egy közel 20 évvel ezelőtti hajvágási trend, a pillangóvágás.

A frizura egyre keresettebb a fodrászoknál és az interneten is: a technika angol neve, a butterfly cut a Google felmérései szerint az egyik leggyakoribb kulcsszó, amire rákeresnek az utóbbi 3 hónapban.

Mit is jelent a pillangóvágás?

Ahogy neve is sugallja, ez a frizura megpróbálja a pillangószárnyakat imitálni oly módon, hogy a haj teljes hosszán különböző hosszúságú tincsekből áll. A szakemberek rétegeket és több szintet hoznak létre a hajban, amely így jóval dúsabb és szellősebb hatást kelt, miközben az arcot keretbe foglalja, és kiemeli a vonásokat.

Ez a frizura elsősorban azoknak előnyös, akiknek vékonyszákú, puha haja van, mert náluk érvényesül leginkább a volumennövelő hatás. De az is profitálhat ebből a frizurából, akinek vastagabb szálú haja van: náluk könnyed hatás érhető el, amitől felfrissül a megjelenésük, tehát szinte mindenkinek jól áll.

Bár a TikTokon és a különböző internetes felületeken sok videó és tipp terjedt el arról, hogyan kell elkészíteni ezt a frizurát otthoni körülmények között, ám mivel ez nagy gyakorlatot igényel, a szakemberek azt javasolják, hogy aki szeretné kipróbálni, inkább fodrásznál készíttesse el.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves