Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PERFECT NAILS

4 dolog, amit a betört körmök ellen tehetsz

2023. szeptember 30.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

körmök köröm körömápolás manikűr szépségápolás betört köröm
4 dolog, amit a betört körmök ellen tehetsz
© Shutterstock

Elképesztően frusztráló érzés, mikor a betört körmöt kell lekezelni, ám a következő praktikákkal garanáltan pillanatok alatt szép lesz újra a manikűröd! 


A körmök ápolása nem a legtrendibb manikűrök megfestésével és elkészítésével, hanem a mindennapi kézhigiéniával (kézmosás, tisztítás, fertőtlenítés), a bőrfelületek megfelelő hidratálásával és a természetes, eredeti körmök egészségével kezdődik. Ezt a kézápolási rituálét azonban gyakran felboríthatják a kellemetlen, betört körmök, amik nemcsak fájdalmasak, hanem kényelmetlenek is, hiszen minden kézbe akadó tárgyba képesek beleakadani. A továbbiakban a betört körmök ellen javasolunk néhány trükköt és praktikát, melyek a manikűrösök szerint is jól működnek! 

1. MINDIG TARTSD A KÖRMEIDET RÖVIDEN!

Ha már megtörtént a baj, akkor ez nem segít rajtad, azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy a rövid, ovális alakra vágott köröm adja a legkisebb valószínűséget arra, hogy betörjön a körmöd. Minél hosszabb ugyanis egy köröm, annál nagyobb az esélye, hogy az betörik: az emberi körmöket ugyanis nem arra találták ki, hogy hosszúak legyenek, sokkal nagyobb szerepük van akkor, ha rövidre vannak vágva.

2. PRÓBÁLD KI A TEAFILTEREKET!

Ez a tipp csak a kisebb felületű betört körmökön működik, de azokon nagyon jól! Egy teljesen új, még nem nedves teafilterből vágj le akkora darabot, amekkora befedi a betört körmöd részeit: ez amolyan sebtapaszként fog szolgálni a körmeidre. Miután alaposan megtisztítottad a betört körmödet, terápiás körömápoló lakkal kenddbe a körmödet, helyzed rá a kis teafiltert, majd kend le újra. Miután megszáradt és szilárd lett a két réteg körömlakk, válaszd ki a kedvenc színedet és fesd le vele a körmödet! 

3. HASZNÁLJ MERÍTŐPORT!

A merítőport egy professzionális körömápolási készítmény, egy gyorsan száradó, színes, akril por, amit főleg a több réteget igénylő manikűrök elkészítésekor szoktak használni a körmösök alapozásra, rétegek feltöltésére és elegyengetésre. A betört körmöket remekül összefogja, főleg, ha nemcsak fedőlakkot, hanem púderaktiváló oldattal is lekened azt a merítőpor használata után. Tuti tipp, a körmösök is így csinálják! 

4. RAGASSZ RÁ MŰKÖRMÖT!

A körmösök szerint az is kiváló megoldást nyújt a betört körmök ellen, ha tisztítás után levágod, amilyen rövidre csak tudod, a maradék felületét bekened műköröm ragasztóval és óvatosan ráragasztasz egy általad kiválasztott műkörmöt. Ez a műköröm egyfajta védőpáncélként fogja védeni a körmödet és addig érdemes fentartani, amíg már csúnyának tartod a lenövésed, mert addigra fog meggyógyulni a körmöd! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves