Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Körmök

4 manikűr hiba, ami tönkreteheti a körmeidet

2023. augusztus 14.

2 perc olvasás

ELLE

körmök manikűr manikűr hiba
4 manikűr hiba, ami tönkreteheti a körmeidet
© Shutterstock

Ezeket a manikűr hibákat ne kövesd el, ha szép körmöket szeretnél. 


A manikűr elég egyszerűnek tűnhet, ám sokan nem tudnak róla, hogy néhány nagyon fontos dolog miatt elcsúszhat az egész, és bizony később a körmeink egészsége bánhatja. Most megmutatjuk, hogy mi az a néhány hiba, amit ne kövess el otthoni manikűr közben. 

1. Nem tisztítod meg az eszközeidet

Hiába a tiéd, a körömfelszerelést minden használat után alaposan meg kell tisztítani, különösen azokat az eszközöket, amelyeket a lábkörmöknél használsz. A körömvágó ollón például rengeteg baktérium és szennyeződés halmozódik fel. A legjobb tipp, ha  vízzel és szappannal kimossuk, alaposan megszárítjuk, majd alkohollal fertőtlenítjük az körömfelszerelést. Fontos, hogy ezeket az eszközöket ne osszuk meg mással. 

2. Rosszul reszeled a körmeid

A filmekben gyakori, hogy a körmösök úgy reszelik a körmöket, mintha egy fűrésszel hadonásznának. Nos, a hollywoodi színészek nem körömszakértők, ezért fogadd meg tanácsainkat, és csak egy irányba reszelj, nehogy a körmeid leváljanak és eltörjenek. Kevesen tudják, de azoda-vissza mozgás mikroszkopikus szinten koptatja a körmöt- 

3. Nem mosod meg a kezeid lakkozás előtt

Ezt általában mindenki figyelmen kívül hagyja: a körömlemezed, akárcsak a hajhagymáid, olyan olajokat termel, amelyek segítenek táplálni a körmöket. Ideális esetben érdemes egy körömlakklemosóval lemosni minden felesleges olajat, mielőtt elkezdenél lakkozni, majd a kézmosás sem maradhat el, hogy a felesleges szennyeződések eltűnjenek. Ezáltal a lakk megfelelően fog tapadni, és a manikűr tökéletes lesz.

4. Túl gyakran polírozod a körmeid

Mindannyian csillogó, egészséges megjelenésű természetes körmökre vágyunk, és gyakran a polírozás a legegyszerűbb módja annak, hogy ezt elérjük. A probléma csak az, hogy a köröm fényezésekor lényegében a köröm szerkezetének teljes rétegeit reszeljük le, és könnyen elvékonyodhatnak, ezért érdemes mértékkel csinálni. Havonta egyszer bőven elég polírozni! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves