Quantcast

Ráncmegelőzés

5 anti aging kezelés, amit nem lehet elég hamar elkezdeni

5 anti aging kezelés, amit nem lehet elég hamar elkezdeni
Braschi bbt F21 002© Matteo Scarpellini

A Baby Botox-tól a Skinboosterig: melyik minimálisan invazív anti-aging beavatkozásnak milyen kortól van értelme?

 A professzionális ránctalanító kezelésekre és az esztétikai beavatkozásokra csak 50 felett lenne szükség? Távolról sem! Egyre több bőrgyógyász és bőrápolási szakértő tanácsolja a korai megelőző kezeléseket, melyek hatékonyan lassítják a bőr természetes öregedési folyamatait, a ráncok kialakulását és a rugalmasság elvesztését. Ezáltal a bőr a lehető leghosszabb ideig fiatalos, sima és feszes marad. Ha a szarkalábak és a mimikai ráncok már mélyen a bőrbe vésődtek sokszor már csak egy liftinggel lehet mindet újra kisimítani. Ha időben megtesszük a megelőző intézkedéseket, hosszabb ideig maradhatunk ránctalanok, és megkímélhetjük magunkat a szikével végzett sebészeti beavatkozástól.

Így aligha meglepő, hogy különösen a kíméletes, minimálisan invazív anti-aging kezelések iránt egyre nagyobb a kereslet, és a fiatalabb nők is egyre gyakrabban foglalnak időpontot. Hogy melyik minimálisan invazív kezelésnek milyen kortól van értelme, és melyek a legmenőbb öregedésgátló trendek, elárulja Dr. Felix Cromme, a hamburgi Dermatologikum plasztikai és esztétikai sebészet vezető szakorvosa.

Mely minimálinvazív kezeléseknek van értelme 30-tól, és melyeknek csak 40-től?

"Míg 20 és 35 éves kor között az egyes arcvonások (ajkak, orr, szemöldök, állvonal) és az arcforma javítása van előtérben (például kíméletes hialuronsavas töltőanyagokkal), addig 35 éves kortól jelentősen megnő az érdeklődés a botulinumtoxinnal, lézeres kezelésekkel vagy szálbehúzással történő ráncmegelőzés iránt" - magyarázza a szakértő. Az egyik lehetséges ok (a bőr természetes öregedési folyamata és egyéb tényezők, mint a napfénykárosodás, a táplálkozás és az életmód mellett) a hormonegyensúly megváltozása, amely már a 40-es évek elején elkezdődik, és hatással van a bőr rugalmasságára. Emellett a gravitáció hatása is egyre inkább láthatóvá válik. "A hangsúly a bőr bioaktivátorokkal történő regenerálására és stimulálására, valamint az arc egyes részeinek (arc/állvonal/alvási terület) hosszú távú stabilizálására helyeződik, töltőanyagokkal és szálakkal" - mondja Dr. Felix Cromme.

Az esztétikai orvoslásban jelenleg leggyakrabban végzett kezelés a Botox-injekció, amely az izmok célzott ellazítására és a nagyon specifikus területek - például a homlokránc (glabella) vagy az úgynevezett szarkalábak - kisimítására szolgál. "Valójában a Botox injekciók hatása minden más eljárást felülmúl, mivel a ráncok okát kezeli, és az eredmény tartós. A páciensek átlagosan 40 év körüliek" - árulja el Dr. Cromme. Az életmódtól és a biológiai életkortól függően a fent említett terápiákat 50 éves kor után egyre gyakrabban alkalmazzák kombinációban. Vagy a páciensek közvetlenül a plasztikai esztétikai kozmetikai műtét tartós emelő hatása mellett döntenek.

A kevesebb több! Ezt az 5 minimálisan invazív öregedésgátló trendet érdemes már korán - a ráncok megelőzésére - alkalmazni.

1. Baby botox

Alkalmazási terület: mimikai ráncokon - különösen a homlokráncok, szarkalábak kisimítására

Hatás: A kis dózisú, felületesen beadott Botox-injekciók segítségével az izommozgást célzottan gátolják, így a mimikai vonalak nem tudnak mélyebbre vésődni a bőrbe - ezáltal a hatás nagyon természetes (azaz nem jön létre "maszk"). A bőr újra fiatalosnak és simának tűnik, az arckifejezés láthatóan nyugodtabbnak és barátságosabbnak tűnik.

Tartósság: kb. 8-12 hét

2. Skin Booster

Alkalmazási terület: ráncok, rugalmasságvesztés, tág pórusok, aknés hegek esetén

Hatás: A sok finom, minimálisan invazív injekció segítségével az első ráncok belülről feltöltődnek, a térfogatvesztés pótlódik, így az arc azonnal felfrissültnek tűnik - mintha egy luxus wellness-nyaralásról tértünk volna vissza (vagy épp szerelmesek lennénk)! A beadott booster injekciók általában hialuronsavoldaton alapulnak, amelyet a bőr egyéni igényeihez igazítanak. A kezelés javítja a bőr nedvességtartalmát, serkenti a kollagénképződést és hosszú távon javítja a bőr megjelenését - dúsabbnak, finomabb pórusúnak és egyenletesebbnek tűnik.

Tartósság: 6-12 hónap


3. GLOWING LIPS

Azaz ragyogó ajkak. Alkalmazási terület: ajakkontúr, ajakráncok, ajak térfogata

Hatás: a virsliajkak és a "kacsacsőr" már a múlté. Manapság XS töltőanyagokat és a természetes ajakforma minimálisan invazív optimalizálását alkalmazzák. Például az ajkak természetes színét fokozzák, az ajakkontúrt hangsúlyozzák, és az ajkak térfogatát finoman dúsítják egy különösen könnyű és természetes hialurongél segítségével. A megfelelő töltőanyag mellett a megfelelő injekciós technika is fontos a különösen természetes eredmény eléréséhez. "Ha nem közvetlenül az ajakba, hanem a bőrből az ajak belsejébe injekciózunk, kevésbé fájdalmas, és az ajak kevésbé duzzad meg" - teszi hozzá Dr. Caroline Kim müncheni kozmetikai sebész.

Tartósság: 6-12 hónap

4. Happy face

Alkalmazási terület: lefelé konyuló szájzug, orr- és szemhéjráncok

Hatás: A mimikai ráncok okozta egyre "szomorúbb" és "fáradt" arckifejezés ellensúlyozására Dr. Cromme négy lépésben dolgozik: Először is, egy kis adag botulinum toxin ellazítja a száj sarkát lefelé húzó izmot és megemeli a szájzugot. Ezenkívül a kezdődő marionettráncokat belülről tölti fel és simítja el egy könnyen alakítható hialuronsav géllel. Továbbá, ha szükséges, a megereszkedett állkapocsvonal és az arccsontok is formálhatók és megemelhetők hialuronnal egy harmadik és negyedik kezelési lépésben. Ez fiatalos kontúrokat és pozitív arckifejezést kölcsönöz az arcnak.

Tartósság: 3-12 hónap, a töltőanyag fajtájától és mennyiségtől függően.

5. orvosi kontúrozás

Alkalmazási terület: (túl) széles állkapocsvonal esetén vagy fogcsikorgatás ellen

Hatás: Az "arc karcsúsítása" vagy "masseter-kezelés" néven is ismert orvosi kontúrozás célzott Botox-injekciókkal gátolja a rágóizom aktivitását. Ezáltal csökken az izomtömeg, és az arc általános formája keskenyebbnek és harmonikusabbnak tűnik. Ezenkívül ezt az öregedésgátló kezelést orvosilag szükséges kezelésként is végzik: például, ha az éjszakai fogcsikorgatás ("bruxizmus") miatt a rágóizom túlzottan feszült, ami állkapocsfájdalmat és fejfájást eredményez.

Tartósság: 3-6 hónap