Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FIATALÍTÓ KEZELÉS

Mi az a ridoki masszázs, ami csökkenti a ráncokat?

2024. május 08.

3 perc olvasás

ELLE

masszázs anti aging ránc ridoki
Mi az a ridoki masszázs, ami csökkenti a ráncokat?
© Shutterstock

A ridoki masszázs nem csupán egy hosszú nap fáradalmainak enyhítésére, és a stressz elengedésére remek megoldás: 


A ridoki masszázs Ázsiából származik, és nevét a fő eszközéről kapta: a ridokiról, egy kis fémeszközről, amelyet évszázadok óta használnak a hagyományos kínai orvoslásban.

Masszázs a ráncok ellen

Az arcon és a koponyán található akupunktúrás pontok célzására használják, hogy stimulálják a „Qi”-t, az életenergiát, amelyről úgy gondolják, hogy segít az arc megfiatalításában. 

Ahogy Mathilde Bousquet, a Maison du Tui Na masszőre és oktatója elmagyarázza, ez az arcmasszázs váltakozva alkalmazza a ridokit a vérkeringés javítására és a ráncok korrigálására, valamint a test ellazítására és a méreganyagok elvezetésére szolgáló manuális technikákat. 

Ez az ötven perces kezelés három különböző részre oszlik, és kizárólag a felsőtestre összpontosít. A masszázs minden egyes része crescendóban lazítja az arc körüli izmokat, hogy az arc ráncain dolgozzon. Ezzel egyidejűleg a kezelő damaszkuszi rózsaszérumot használ, hogy táplálja a bőrt, és visszaadja annak kezdeti ragyogását.

ELSŐ RÉSZ: A KOPONYA

Mi lehetne jobb módja a relaxációnak vagy akár az elalvásnak, mint egy koponyamasszázs? Először a masszőr kézi masszázst végez a jang meridiánokon, amelyek az érzelmekért felelősek, és számos szervhez kapcsolódnak.

Az ezeken a meridiánokon végzett hatás segít ellazítani az érzelmeket és az izmokat a vastagbélhez, a gyomorhoz, a vékonybélhez, a húgyhólyaghoz és az epehólyaghoz kapcsolódó pontok megdolgoztatásával

- magyarázza a gyógytornász.

MÁSODIK RÉSZ: VÁLLAK, TRAPÉZIZOM, NYAKSZIRTEK ÉS NYAK

A koponyamasszázzsal azonos dinamikával a vállmasszázs a felsőtest összes izmát ellazítja, különösen az arc körüli izmokat.

A kulcscsontok alatti nyirokerek megdolgozásával lifting hatása is van. Ezután a vállak, a nyak vagy a nyaki gerinc masszázsának köszönhetően lazító hatása van, hogy feloldja az összes feszültséget és csomót, amely ott megrekedt

HARMADIK RÉSZ: AZ ARC

A szakértő végül a nyak, az arc és az állkapocs kezelésével foglalkozik (ideális például a bruxizmusban szenvedők számára). Az arcmasszázs segít a nyirok elvezetésében, a vérkeringés újraindításában, és az arc  felgyülemlett méreganyagoktól való megszabadításában. 

A masszázs első része, amely körülbelül 25 percig tart, az akupresszúrára és a méreganyagok elvezetésére összpontosít. Ezután kerül csak elő a ridoki

Ez a kis eszköz, amely egy fogantyúból áll, amelynek a tetején egy gyakran fémből készült görgő található, feltölti a bőrt, és nagymértékben csökkenti a mimikai ráncok, például a mosolyráncok, és a szem alatti táskák megjelenését. Ezek a műveletek csökkentik a ráncok megjelenését, amelyeket a bőr rugalmasságának fokozatos elvesztése okoz, többek között a rossz vérkeringés, vagy olyan külső tényezők miatt, mint a nap vagy a környezetszennyezés.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves