Quantcast

4 instant szépségtrükk őszre

Meglátod, a bőröd új életre kel tőlük!

Intenzív hidratálás

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, a bőrünk azonnal jelezni kezd: gyakran feszül, és a szél miatt hamar ki is szárad minden szabadon lévő felület (mint az arc és a kézfejek). Érdemes már most előre gondolkoznod, hogy melyik az az arc- és testápoló, ami a bőrtípusodnak is megfelel, és gazdagabb összetételével segít megőrizni bőröd egészségét és rugalmasságát.

Radírozz!

Frissítsd fel a bőröd egy hatásos testradírral, távolítsd el az elhalt hámsejteket! A finom krém bemasszírozása után hagyd egy-két percig hatni a radírt, majd vegyél frissítő zuhanyt. Nemcsak a bőröd újul meg teljesen, hanem a vérkeringésednek is jót fog tenni az üdítő fürdő.

Fényvédő ősszel is

Igaz már nincs kánikula, és nem süttetjük órákig magunkat a napon, ennek ellenére gondolj a fényvédelemre Használj ősszel is legalább 15-ös fényvédő faktorral rendelkező nappali hidratálókrémet.

Tárazz be antioxidánsokból!

Az immunrendszereden kívül a bőrödet is érdemes felkészíteni a hidegebb hónapokra. Ahhoz, hogy megőrizhesd a bőr ragyogását, fogyassz minél több gyümölcsöt, és válassz mennyei illatú gyümölcsös kencéket!

Tudtad?

Az őszi idénygyümölcsök is jótékony hatással vannak a szervezetünkre. A szőlő magja és héja is hemzseg az antioxidánsoktól, késlelteti a bőr öregedését. A fügében lévő A vitamin a bőrnek és a szemnek, a B vitamin az idegeknek kedvez, magas magnéziumtartalmának köszönhetően pedig a stressz ellen is felveszi a harcot. A dióban rejlő ásványi anyagoknak és E vitaminnak köszönhetően pedig bőrünk rugalmas és bársonyos lesz.

 

Rovatfotó: Getty Images