Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MIRŐL BESZÉLJÜNK?

3 mondat, ami javítja a kommunikációt a kapcsolatodban

2024. május 06.

1 perc olvasás

ELLE

szerelem kommunikáció párkapcsolat
3 mondat, ami javítja a kommunikációt a kapcsolatodban
© Shutterstock

Nem mindegy, miről beszélgetsz a pároddal a nap végén, és az sem, hogyan. 


Néha egy-egy szó megváltoztatása is kulcsfontosságú lehet egy mondatban. Talán nem is gondolnád, de ha ezeket a kérdéseket, és így teszed fel, akkor a párkapcsolatodban gyorsan egy boldog időszakba csöppenhettek. Lássuk, melyik három kérdést kell feltennetek egymásnak, hogy garantált legyen a hosszútávú szerelem. 

Mi volt a legjobb dolog a napodban? 

Az egyszerű Hogy vagy és Mi újság sokkal pozitívabb és konkrétabb verziója. Hidd el, nagyobb kedve lesz a párodnak erre válaszolni. Mi több, ez a verzió csak a pozitívumokra fókuszál, így nem kell attól tartanod, hogy negatív vizekre eveztek. Milyen jó is ilyen boldog témákkal zárni a napot!

Mit vársz a legjobban a közeljövőben? 

Néha az embernek arra van szüksége, hogy meggyőződjön róla, a mindennapokból és a mókuskerékből is van kiút. Na nem hagyhat ilyenkor mindent maga mögött, ám az ideális az, ha arra fókuszál, ezt a nehéz időszakot milyen könnyítés váltja majd, és arra fókuszál, amit várhat. 

Van bármi, ami frusztrál? 

Van, amikor egész egyszerűen rá kell kérdezni arra, van-e bármi, ami jelenleg frusztrálja a másikat. Ez a kommunikáció sokkal tisztább és egyértelműbb, mintha csak utalgatnál, vagy passzív-agresszív kommunikációt folytatnál. Hidd el, a párod is értékelni fogja, hogy észrevetted, valami nincs rendben. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves