Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szakítás

„Erre jöttem rá, miután az utolsó pillanatban felbontottam az eljegyzésemet”

2022. november 30.

3 perc olvasás

ELLE

esküvő eljegyzés házasság párkapcsolat szakítás
„Erre jöttem rá, miután az utolsó pillanatban felbontottam az eljegyzésemet”
© Fotó: Getty Images

Egy nő őszintén osztotta meg az érzéseit azután, hogy pár héttel az esküvője előtt felbontotta az eljegyzését. 


A lánykérés sokak által várt pillanat, az utána következő időszakot pedig legtöbbször az izgalom és a várakozás jellemzi. Így volt ezzel ez a nő is, aki percre pontosan mindent megtervezett, kiválasztotta a helyszínt, a ruhát, majd a zenekart, végül úgy döntött felbontja az eljegyzését. Ekkor döbbent rá, hogy nem volt boldog. 

Erre döbbentem rá, amikor felbontottam az eljegyzésem

Minden készen állt az esküvőre, és mindenki nagyon boldog volt. Elintéztünk mindent, kiválasztottuk a menüt, a ruhákat, a gyűrűket, miközben a vendégek fotókat küldtek nekünk, hogy mit vesznek majd fel az esküvőnkre. Aztán minden szétesett

Az emberek megkérdezték, hogy mi történt, és képtelen voltam megmagyarázni, hiszen a kapcsolatok nem romlanak el egyetlen pillanat alatt. Visszatekintve hónapokig boldogtalanok voltunk, megpróbáltam tudomást sem venni a dologról, pedig ez volt az igazság, boldogtalan voltam. Már akkor felállt minden szőrszál a hátamon, amikor meghallottam, hogy hazaér. Akkoriban szőrnyű volt ezzel szembesülni, szégyent és félelmet éreztem. 

Szólnunk kellett mindenkinek, hogy az esküvőt mégsem tartjuk meg, el kellett intézni mindent. Végül le kellett vennem a gyűrűmet, így nyilvánossá vált az egész. Egy hullámvasút volt az egész, és 35 évesen újra kell kezdenem az életemet. Ám van pár dolog, amit az elmúlt időszakban megtanultam. 

A szeretet nem csak a romantikus kapcsolatból jöhet 

Az elmúlt időszakban rájöttem, hogy sok helyről kaphatunk szeretetet. Rengeteg támogatást kaptam a barátaimtól, családtagjaimtól, és olyan emberektől is, akiktől nem számítottam. Bárhonnan jöhet a szeretet, csak el kell fogadni. 

A gazdagság nem minden

Pazar életét éltem, olyat, amit mások gyakran irigyeltek. Szép környéken éltem, évente többször nyaraltam, és felkapott helyekre jártam enni. De rájöttem, hogy ez nem éri meg. Boldogtalan voltam, de túlságosan féltem feladni mindent. Most szerényebben élek, mégis sokkal gazdagabbnak érzem magam. 

Nem kell mindent előre eltervezni 

Korábban azt gondoltam, hogy az egész életem előre el van tervezve, és aszerint kell élnem. De rádöbbentem, hogy ez nem így van. Az egész életem egy pillanat alatt megváltozott, és most a pillanatra koncentrálok. Semmit sem szeretnék görcsösen előre eltervezni. 

Nem szabad hinni más párok propagandájának

Amikor elküldtük az e-mailt sok olyan üzenetet kaptam más pároktól, hogy bárcsak ők is megtették volna ezt. Olyanok is írtak nekünk, akik látszólag boldog kapcsolatban éltek. Ekkor rádöbbentem, hogy nem szabad mindent elhinni, amit a közösségi médiában látunk. 

Érdemes bátornak lenni

Az év elején még nem gondoltam volna, hogy képes leszek meghozni ezt a nehéz döntést. Büszke vagyok magamra, és ma már hálás vagyok az akkori énemnek, hogy elég bátor volt. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves