Quantcast

OPTIKAI CSALÓDÁS

Ezen vitatkozik mindenki: te milyen színűnek látod a szekrényt?

Ezen vitatkozik mindenki: te milyen színűnek látod a szekrényt?
© Reddit

Újabb kérdés tartja lázban az internetezőket: vajon a szekrény arany és kék vagy rózsaszín és fehér színekben pompázik?

Kevés akkora ellentét volt eddig az online térben, mint amikor azon vitatkoztak a felhasználók, hogy a képen látható ruha mintája kék vagy arany. A szavazatok megoszlottak, mindkét opciót jelentős tábor erősítette annál az optikai csalódásnál. 

A bútor színén vitáznak a felhasználók

Most egy újabb optikai csalódás az internet egyik legfelkapottabb témája, a kérdés pedig az, hogy a szekrény festett fiókjai fehérek és rózsaszínűek vagy esetleg szürkék és kékek? A felhasználók azonnal vitába szálltak egymással, voltak, akiknél családi ellentétet robbantott ki a kérdéses festékszín. 

„Őszintén mondom, tényleg, én csak rózsaszínt és fehéret látok, de a barátom aki közvetlenül mellettem van azt mondja, hogy szürke és menta színű"

– írta egy felhasználó.

Kiderült az igazság

A válaszok megoszlottak a két színkombináció között, de olyan kommentelő is akadt, aki szerint a fiók szén- vagy limezöldnek is lehet. Persze akadtak olyanok is, akik egyből gyakorlati megoldást kerestek, és a fényeket manipulálták, szerkesztgetni kezdték a fotókat.

„A meleg környezeti fény nem eredményezné azt a fiókszínt fehérnek, így a szemem azt mondja, hogy a tapasztalatok alapján kékesnek kell lennie"

– érvelt egy másik felhasználó, őt követte egy olyan kommentelő, aki megjegyezte, hogy a komód tetején lévő fényes fehér visszaverődés arra utal, hogy a bútort egy fényképezőgép vakuja borította ilyen színbe.

A vitának csak úgy lehetett vége, hogy megkérdezték a fotó eredeti készítőjét, milyen színű a komód, a tulajdonos pedig azonnal meg is adta a választ: szürke és kék. A megoldás pedig hiába hangzott el, a rózsaszín-fehér tábor még mindig kitartóan küzd az igazáért.

Via

Még több optikai csalódás

Te mit látsz a képen? Döbbenetes dolgot árul el az agyadról

Fiatal lány vagy idős úr: te mit látsz a képen?

Itt az újabb netes őrület: sellőt vagy halat látsz a képen?