Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Just don't mention the war

Visszatér a Waczak szálló, továbbra is John Cleese lesz a főszereplő

2023. február 08.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

sorozat vígjáték Waczak szálló Fawlty Towers John Cleese
Visszatér a Waczak szálló, továbbra is John Cleese lesz a főszereplő
© Fotó: James D. Morgan/Getty Images

44 év telt el az utolsó rész óta, de John Cleese 83 évesen most folytatja a Waczak szállót, minden idők talán legsikeresebb brit szitkomját.


Rengeteg rajongónak lesz jó napja, ha megtudja: folytatódik a Waczak szálló, és igen, megint John Cleese lesz az író-főszereplő.

Visszatér John Cleese, de csak John Cleese

John Cleese a Monty Python-csoport tagjaként lett világhírű, és ő aztán még egy sorozattal beírta magát a tévétörténelembe. A Fawlty Towers, azaz a Waczak szálló első évadja 1975-ben, a második 1979-ben ment le először a BBC-n, amit aztán rengeteg ismétlés követett, és föld legrosszabb hoteljéről szóló vígjáték a világ minden táján népszerűvé vált. A Waczek szálló érdekessége, hogy a Monty Python humorához képest egy sokkal fogyaszthatóbb, kevésbé abszurd vonalat képvisel.

John Cleese az első két évadot akkori feleségével, Connie Boothszal írta, Booth játszotta Pollyt, a szobalányt. A házaspár ugyan 1975-ben elvált, de a második évadon azért még közreműködtek, de ezúttal Booth helyett Cleese nem a feleségét, hanem a lányát veszi be a csapatba. 39 éves lánya, Camilla Cleese működik közre az új részek megírásában. A kétbalkezes pincért, Manuelt alakító Andy Sachs 2016-ban elhunyt, és biztosan nem fog visszatérni a feleséget játszó Prunella Scales sem, mert már 90 éves és Alzheimerrel küzd.

Izgalmasan hangzik

Az új évad Rob Reiner rendező és Matthew George producer nevéhez is fűződik majd. John Cleese a következőket nyilatkozta arról, amikor egy közösen elfogyasztott vacsora mellett kiöltötték, hogy folytatódjon a Waczak szálló:

amikor először találkoztunk, Matt adott egy remek kezdőötletet, és aztán Matt, a lányom, Camilla és én emlékezetem legjobb kreatív ötletelését vágtuk le. Mire a desszerthez értünk olyan jó koncepciónk volt, hogy pár nappal később megkaptuk rá a jóváhagyást Rob és Michele Reinertől. Camilla és én alig várjuk, hogy egy egész évadot kerekíthessünk belőle.

A forgatás a The Sun információ szerint jövőre kezdődhet majd.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves