Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Felséges kvíz

Tudod a legfontosabbakat Magyarország királyairól? Kvíz!

2023. július 27.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

történelem Magyarország király kvíz
Tudod a legfontosabbakat Magyarország királyairól? Kvíz!
© Fotó: Getty Images/E+/FSTOPLIGHT

10 kérdés Magyarország királyairól, amiket elvileg bárki meg tud válaszolni, akinek van érettségije. Te tudod mind a 10-re a választ?


Magyarország királyai nemcsak az iskolai történelemórán és a Hősök terén jönnek szembe, hanem állandó szereplői a magyar kultúrának a Mátyás királyról szóló népmeséktől kezdve az István, a király című rockoperáig. Ha kíváncsi vagy, a fejedben vannak-e még a legalapvetőbb információk Magyarország uralkodóiról, jó helyen jársz, mert csináltunk megint egy izgalmas kvízt!

Magyarország királyai – kvíz!

Gyere, játssz velünk ma is! Egy igazán izgalmas témát választottunk mára, legalábbis ha abból indulunk ki, mennyit szoktunk olvasni-beszélni a királyi családokról... vagyis konkrétan a brit királyi családról. Vajon a magyar királyokat is olyan részletekbe menően ismered, mint Károly király, Diana hercegné és Kamilla királyné szerelmi háromszögének történetét? Most kiderül!

Természetesen hazánk uralkodóival kapcsolatban nem hálószobatitkokat fogunk firtatni, hanem azokra a kérdésekre szorítkozunk, amik az általános- és középiskolai tananyag szerves részét képezik. Azonban ha ismersz minket, ha töltöttél már ki nálunk kvízt, akkor bizonyára jól tudod, hogy nem egy száraz-unalmas feleltetésre kell számítani – ebbe a kérdéssorba is mindent beleadtunk, hogy egy újabb szórakoztató és izgalmas játékot készítsünk neked!

10 kérdést tartalmaz a mai kvíz is, mindig 4 választási lehetőség közül tippelhetsz az egyetlen helyesre. Kattints a teszt beindítására és már játszhatsz is!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves