Quantcast

Színpad

Techno, jazz és rock ’n’ roll: ilyen lesz a Trainspotting musical

Techno, jazz és rock ’n’ roll: ilyen lesz a Trainspotting musical
© Mirrorpix / Getty Images

A kilencvenes évek ikonikus filmje, az 1996-ban bemutatott, Danny Boyle rendezésében készült Trainspotting egy egész generációt megmozgató regény adaptációja. Az író, Irvine Welsh bejelentette: Mark Renton (Ewan McGregor) és társai történetéből musical készül.

Welsh Steve McGuinness zeneszerző és Phil McIntyre producer együtt dolgozik egy musicalen. „Nem akarok elkiabálni semmit, ami folyamatban van, de én és a dalszerző társam, Steve 14 vadonatúj dalt készítettünk egy Trainspotting-musicalhez” – mondta Welsh a projektről.

Szereposztás, koreográfia, díszlet

A Trainspotting már az 1990-es években is keresztezte a színház útját, amikor a könyvet eredetileg színpadi adaptációnak dolgozták fel a Glasgow-i Citizens Theatre-ben, Rentont Ewen Bremner játszotta (aki később a filmben Spudot alakította). Ezúttal azonban másképp alakulnak a dolgok – magyarázza Welsh: „Egyfajta techno act-et csinálunk együtt, de egy lépéssel tovább megyünk, és urban house, blues, jazz, disco és rock ’n’ roll dalokat is írunk. Megvannak a dalok és a forgatókönyv. Olyan dolgokkal foglalkozunk, mint a szereposztás, a koreográfia és a díszlettervezés.”

Bár a megjelenési dátum még nincs kitűzve, úgy tűnik, hamarosan a mozikban is láthatjuk a Trainspottingot, de a híreknek ezzel még nincs vége. Úgy tűnik, hogy a Trainspotting tévésorozat spin-offja is készülőben van, Welsh 2026-os The Blade Artist című regényének adaptációjával. A történet Begbie-t (Robert Carlyle) kíséri, akit Jim Francisre kereszteltek át, amint családjával Kaliforniában él, amíg vissza nem kell térnie Skóciába a fia temetésére. Az ikonikus film rajongói számára ez egy rendkívül izgalmas évnek ígérkezik.

Forrás: Elle