Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FLOW

Különleges dalokat alkot Szirtes Adél a handpannel

2024. június 21.

2 perc olvasás

ELLE

zene Szirtes Adél handpan hangfürdő
Különleges dalokat alkot Szirtes Adél a handpannel
© Dávid Bodrogi

A handpannel az utóbbi időben egyre többen ismerkedtek meg. Szirtes Adél nem a megszokott dallamokat játssza, a dalaira ringatózni, táncolni is lehet. 


Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a handpan, ami egy olyan földöntúli hangzású dob, amivel nem csak ritmust, de dallamot is lehet képezni. Szirtes Adél évek óta lép fel vele, a zenéje egyszerre megnyugtató és varázslatos. 

Szirtes Adél egyedülálló dalokat hoz létre a handpannel

Évekkel ezelőtt kezdett fellépni a handpannel Szirtes Adél. Eleinte kávéházakban, éttermekben kezdte, majd egyre több eseményre és fesztiválra lett hivatalos. Az első fesztivál fellépése a Strand Fesztiválon volt.

A később létrehozta az Organika Sound projektet, aminek a koncepciója, hogy a handpant és egyéb rezgő hangszereket elektronikus zenével fuzionálja. Producereivel, sosehollal és D.komssal elkészítettek egy alapot ambient és organic house hangzásvilággal, amire Szirtes Adél live act-ként zenél élőben. Minden koncert elején van egy rövid hangfürdő, ilyenkor a hallgató megérkezhet a jelenbe, majd az egyre erősödő house beatekre elkezdhet ringatózni, táncolni és elmerülni a vizuállal egybekötött koncertélményben.

szirtes-adel-handpan-2024
Fotó: Dávid Bodrogi

A Turbina nagytermében debütált vele Ohnodyval, majd a projekt bejárta tavaly nyáron a fesztiválokat, köztük a Sziget Fesztiválon is fellépett. Ekkoriban fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy ki lehetne adni azokat a dalokat, amelyeket a koncertek során is játszik. Adél első kislemeze Amazona címmel jelent meg. Természetközeli hangzásvilággal, ami a koncertre is jellemző, majd később kijött a Nightfall című dala. A koncertek dallistája folyamatosan bővül, minden alkalommal, amikor kijön egy új dal, belekerül a listába, így a repertoár változatos marad.

Ez az élmény szokott párosulni Szappan Petra (Petraflow) jógaórájával, nemrég a BOHO-ban illetve a 360 Barban volt együttműködésük, ahol egy rendhagyó táncos jógaóra keretein belül tudtak ellazulni a jógázók a beatekre. A jövőben is számíthatnak a jógázni vágyók ilyen eseményekre.

Szirtes Adél ezen kívül akusztikusan is fellép handpannel különböző rendezvényeken, jógákon, eseményeken. Ha érdekelnek a dalai, itt hallgathatod meg őket. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves