Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Színházi kvíz

Megvan a színházi alapműveltséged? Teszteld magad ezzel a kvízzel!

2023. június 28.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

dráma színház kvíz
Megvan a színházi alapműveltséged? Teszteld magad ezzel a kvízzel!
© Fotó: Shutterstock/Victor Moussa

10 kérdés színházi, drámai alapokról – az alapműveltséghez tartoznak ezek az ismeretek, próbáld ki, eltalálod-e az összes helyes választ!


Mára is van egy izgalmas kvízünk, a tegnapi magyar népmesés volt, ez most színházi! Legutoljára a középiskolában biztosan volt szó ezekről a dolgokról, de ha szoktál színházba járni, akkor pedig végképp nem okozhat gondot ez a teszt!

Színházi kvíz mindenkinek!

Ha a világirodalomról van szó, mindenkinek először a regényírók és a költők jutnak az eszébe, pedig nem szabad megfeledkezni a drámaírókról sem! Hát most ezzel a kvízzel ezekre a drámaírókra, illetve az ő legismertebb alkotásaikra próbálunk emlékeztetni téged, csakis a világirodalomban alapműveknek számító darabokon keresztül.

10 kérdés lesz, és igen, lesz benne Shakespeare, de természetesen NEM CSAK Shakespeare lesz az egész. (Bár mondjuk kizárólag az ő életművéből is simán össze lehetne állítani egy kvízt, hmm...) Ahogy szoktuk, mindig 4 lehetséges válasz közül tippelhetsz arra, hogy melyik az egyik helyes, szóval a formátum biztosan ugyanolyan ismerős lesz, mint a téma, de ennek ellenére bízunk benne, hogy sikerült egy izgalmas és szórakoztató kérdéssort összeállítani. Amiből nem mellesleg a végén képet kaphatsz arról, mennyire élénken élnek még a fejedben a világirodalom legismertebb drámáira vonatkozó ismeretek.

A színházi évad a napokban ért véget, de nálunk nincs nyári szünet, sőt most kezdődik a játék – ha alább az „Induljon a teszt” feliratú gombra kattintasz!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves