Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szigetkvíz!

A Sziget 30 év alatt a magyar kultúra intézményévé vált. Mennyit tudsz legnagyobb fesztiválunkról? Kvíz!

2023. augusztus 09.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

fesztivál sziget fesztivál kvíz
A Sziget 30 év alatt a magyar kultúra intézményévé vált. Mennyit tudsz legnagyobb fesztiválunkról? Kvíz!
© Fotó: Joseph Okpako/WireImage/Getty Images

Ha voltál már a Sziget fesztiválon, ha csak szeretnél menni, vagy ha mindig is idegesített, hogy egyáltalán létezik... ez a kvíz neked szól!


Holnap kezdődik az idei Sziget fesztivál, emlékezzünk meg tehát Magyarország legnagyobb és leghíresebb zenei rendezvényéről egy kvízzel!

Szigetkvíz

Akármilyen típusú fesztiválozó is vagy, a Szigetről tuti rengeteget hallottál még akkor is, ha soha nem voltál még augusztusban a Hajógyárin, sőt, még akkor is, ha nem is tervezed, hogy valaha kimész. Ez a fesztivál az évtizedek során intézménnyé, a magyar kultúra részévé vált. Mellesleg ezen évtizdekből immár pontosan három telt el az első Szigettől mostanig, hiszen az első fesztivál 30. évfordulója közeleg: a szériakezdő Diákszigetet 1993. augusztus 19-26-ig tartották. Igen, akik ott voltak huszonévesen a legelső Szigeten, azok ma már 50 fölött vannak.

Szóval a fesztivál 30 éves történetéről és jelenéről állítottuk össze az alábbi kvízt, amivel tesztelheted, mennyit tudsz a Szigetről! 10 kérdést találsz a játékban, ahogy szoktuk, mindig 4 lehetséges válasz közül kell kiválasztani az egyetlen helyeset.

A kvízhez forrásként használtuk fel az Arcanum blog bejegyzését, ami a Magyar Hírlap 1993-as tudósításából idéz.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves