Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FESTIVAL LIFE

Elképesztő: ilyen menő luxussátrakban laknak az emberek a Glastonbury Fesztiválon

2023. június 28.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

fesztivál glastonbury fesztivál sátor zenei fesztivál sátrazás kemping
Elképesztő: ilyen menő luxussátrakban laknak az emberek a Glastonbury Fesztiválon
© Shutterstock

A glamping fogalmát teljes mértékben kimaximalizálják a Glastonbury Fesztiválon felállított exkluzív, luxusategóriás sátrak, amikben a fesztiválozók pihenhetnek! 


A világ egyik legnagyobb fesztiválja, a Glastonbury Fesztivál idén június 21-26. között került megrendezésre, a fellépők között pedig olyan világsztárok voltak, mint Elton John, Lana del Rey, Lizzo, a Blondie, az Arctic Monkeys vagy a Guns N’ Roses. Nem meglepő, hogy a zenerajongók többségének nagy álma erre a grandiózus eseményre ellátogatni, ahol azonban nemcsak a hétköznapi fesztiválozókra, hanem a luxus életstílust követő turistákra is gondoltak a szervezők. Így lehetséges, hogy a Glastonbury Fesztiválon napi több millió forintba kerülő, exkluzív sátrakat is lehet bérelni!

A GLASTONBURY FESZTIVÁL LEGEXKLUZÍVAbb SÁTRA NAPI 10,4 MILLIÓBA KERÜL

A Glastonbury Fesztivál helyszínének szélén, egy kerítéssel körbevett, biztonsági őrök által 0-24 órán át őrzött, saját beléptető kapuval rendelkező részen helyezkedik el a Glastonbury Retreat, ami igazából egy luxuskategóriás sátrakkal körbevett glamping. 

Glastonbury Retreat
Glastonbury Retreat

A sátrakban egyiptomi pamut ágynemű és valódi kacsatollas párna várja a vendégeket, akik foglalhatnak egy-vagy akár többszobás sátrat is. Mert olyanok is akadnak, amikben egyszerre nem is egy, hanem akár több ágy is megtalálható, a privát szférát pedig sötítétő függönyök választják el egymástól. 

Van itt étterem, több lounge, játékterem, konditerem, külön mosdó, zuhanyzó és persze minden olyan exkluzív dolog, ami egy luxusszállodában gyakran, egy zenei fesztiválon viszont annál kevésbé fordul elő. Többek között ezért is van rá olyan hatalmas igény: a 2023-as fesztiválra árusított jegyeket például állítólag már az év elején eladták, pedig előre kellett kifizetni az árukat.

SAJÁT NAPOZÓTERASZUK ÉS MEDENCÉJÜK IS VAN A GLASTONBURY GLAMPINGEZŐKNEK

A legnagyobb különlegesség azonban nem is magukban az exkluzív sátrakban rejlik, hanem a kimagasló extrákba. A többféle árkategóriában, de legalább napi 4,5 millió forintba kerülő glamping a kényelmes, minden luxussal felszerelt (akár többszobás) sátrak használata és a korlátlan koncertre lévő VIP-belépők mellett ezeknek a szolgáltatásoknak a használati díját is magába foglalja. 

Ebbe beletartozik az all-inclusive étkezés is, ami külön a luxus VIP-sátrakban fenntartott fesztiválozók számára jogosít csak belépést. Az alkohol viszont itt sincs ingyen, ahogyan a fodrász és a sminkes sem, de helyben, a saját luxussátortól pár méterre elérhetőek ezek a 0-24 órás szolgáltatások azoknak, akik itt töltik az éjszakát.  

A saját napozóteraszról és a modern medencéről, amit az ittlakó fesztiválozók szabadon használhatnak, miközben kivetítőn nézik végig az élő koncerteket, még nem is esett szó. A Glastonbury Fesztiválon tehát minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere, azt pedig mindneki döntse el maga, hogy napi minimum 5,4 millió forintot megérnek-e ezek a szolgáltatások.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves