Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ELLE Awards

„Mindig felvállalom magam” - Ráskó Eszter az ELLE Awardson mesélt a kritikákról és karrierjéről

2024. június 07.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

interjú ráskó eszter Elle Awards elle awards 2024
„Mindig felvállalom magam” - Ráskó Eszter az ELLE Awardson mesélt a kritikákról és karrierjéről
© Rácz Tamás

Ráskó Eszter az ELLE Awards jelölje, a díjátadón mesélt nekünk a kritikákról és a karrierjét érintő változásokról. 


Idén Ráskó Eszter is jelölt volt az ELLE Awardson, a Content Creator kategóriában. A Dumaszínház tagja posztjaival értéket teremt a közösségi médiában, miközben szórakoztatja az embereket. A gála után a kritikákról és még a rádiózásról is beszéltünk vele.

Egy olyan szereplő vagy, aki kendőzetlenül mondja el a véleményét, és olyan dolgokról is beszélsz, amelyekről mások nem mernek. Ezt a bátorságodat nagyon sokan irigylik. Hogy alakult ez ki benned?

Nyíregyházi vagyok, mind ilyenek vagyunk (nevet). Nem érzem a szükségességét, hogy mellébeszéljek, úgy gondolom, hogy mindig az a legegyszerűbb, ha egyenes vagyok. Azt tapasztaltam meg a stand-up világában, hogy minél jobban kerülgeted a lényeget, annál kevésbé élvezhető.

Ezzel kapcsolatban sokat kritizálnak?

Ezzel kapcsolatban nem szoktak kritizálni, sosem emiatt jönnek a kritikák. Maga a műfaj az egy eléggé specifikus műfaj. Amikor egy nő mondjuk káromkodik, vagy kinyilatkoztat, az sokaknak visszatetsző. A kritika egyébként nem egy rossz dolog, a negatív kritikából is ki lehet hallani olyan részleteket, amelyekből tudok építkezni. Csak nem biztos, hogy mindig akarok. Mert attól, hogy másnak valami nem tetszik, de számomra önazonos, attól az még nem lesz rossz. Attól csak olyan lesz mint én.

A Dumaszínházban nagyon kevés nő van. Összesen hárman vagytok, ennek szerinted mi lehet az oka?

Ennek kutatjuk az okát (nevet), de talán az lehet az oka, hogy nagyon kevesen hiszik el magukról, hogy képesek ezt megcsinálni, miközben ott van bennük a szunnyadó tehetség. 

kellett ehhez bátorság, hogy kiállj? 

Nem, én egész életemben műsoros voltam. Nincsenek titkos, elnyomott perszónáim, amiket le kell küzdjek fellépés előtt. Ilyennek születtem, már kicsinek is ilyen voltam, nem ez okozott nehézséget. Amit fejlesztenem kellett, azok a stand-up műfajával kapcsolatos dolgok elsajátítása, mint például az artikulálás (nevet).

Mindig is nagyon őszinte voltál a testeddel kapcsolatban, és mindig felvállaltad magad, sokszor reagáltál is. Ehhez külön bátorság kellett? 

Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elég nehéz lenne letagadni magam. Mindig felvállalom magam, azt, amilyen vagyok. Nem érzem azt, hogy ehhez külön bátorság kellene, egészen egyszerűen ez az én történetem. De általánosságban is úgy gondolom, hogyha letagadnám a nehézségeimet, vagy a kudarcaimat, nem lenne jelentősége a sikereimnek.

Új szakasz kezdődött 2024-ben az életedben, hiszen rádiózol is. Ez hogyan változtatott az életeden?

Tönkretette (nevet). Igazából próbálok alkalmazkodni, próbálom felvenni a ritmust, rengeteg a kötelezettségem, ezeket próbálom valahogy optimalizálni, hogy ne legyen túl sok, amit vállalok. De nagyon szerető közegben vagyok, nagyon kedvesek, nagyon elfogadóak az élethelyzetemmel kapcsolatban, minden adott ahhoz, hogy sikerüljön. 

Akkor így mindent össze tudsz hozni, a rádiózást és a stand-upot...

A rádiózás az egy extra dolog, a stand-up pedig a karrierem.  

Akkor a stand-upot sosem engednéd el?

Fel sem merült. 

Az ELLE Awardson a nőket ünnepeltük, milyen üzeneted lenne a nők számára, akik sokszor bizonytalanok, esetleg nem mernek kilépni a komfortzónájukból?

Ne csinálják ezt. Nincs specifikus üzenetem, de annyit elmondhatok, hogy sokszor a falak, csak a fejünkben vannak, nem a valóságban. Meg kell tanulni ezeket átugrani, hiszen mi bajunk lehet. Ez az üzenetem. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves