Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ELLE AWARDS

Átadtuk az idei ELLE Awards díjakat, ők lettek a nyertesek

2024. május 31.

8 perc olvasás

ELLE

Elle Awards elle awards 2024 győztesek
Átadtuk az idei ELLE Awards díjakat, ők lettek a nyertesek

Idén már második alkalommal rendezte meg az ELLE magazin az ELLE Awards díjátadót, ahol a bátor, kreatív, sokszínű és erős nőket ünnepeltük!


Május 30-án a Nemzeti Táncszínházban adták át az idei ELLE Awards díjakat, ahol a közönség szavazatai alapján 6 nő került ki győztesen a különböző kategóriákból. Idén is az ELLE Magyarország szerkesztősége választotta ki azt a hetedik nőt, akit különdíjként egy ELLE-díjjal ismertek el. 

Ismét összeült az ELLE Awards jelölőbizottsága

Tavaly először rendeztük meg a nemzetközileg is elismert ELLE Awards díjátadót, ahol összesen 7 díjat osztottunk ki. Idén év elején ismét összeült a jelölőbizottság, hogy együtt válasszák ki azokat a nőket, akik tevékenységükkel bátorítanak, inspirálnak másokat. 

A 2024-es jelölőbizottság tagjai a tavalyi nyertesek közül kerültek ki. Tagja volt Feller Adrienne, Illés Fanni, Kovács Patrícia, Szabados Ági, Szabó T. Anna, Vecsei Kinga Réta, Tasnádi Katalin Lili, Fábián Éva és Mádai Vivien, az ELLE főszerkesztője. Idén is 6 kategóriában osztottuk ki a díjakat, a jelölőbizottság tagjai olyan nőket választottak ki, akik munkásságukkal pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra, példát mutatnak és a tevékenységük még a meglévőnél is több figyelmet érdemel. A végső győztesekről az ELLE olvasók döntöttek, összesen 30 ezer szavazat érkezett a jelöltekre. 

Ilyen volt az 2024-es ELLE Awards

Arra, hogy kik nyertek a kategóriákban egy nagyszabású díjátadó keretein belül derült fény, ahol több száz nő ünnepelte együtt a jelölteket és nyerteseket. A gálát az ELLE magazin egyik címlapján is szereplő Epres Panni vezette. 

article-gallery-img

Az év fiatal tehetsége 

Ebbe a kategóriába azok a jelöltek kerültek, akik merész, tehetséges és szorgalmas fiatalok. Tevékenységükkel már most látványos sikereket értek el, meghökkentő, sikeres, vagy akár nemzetközileg elismert teljesítményükre 2023-ban figyelhettünk fel. A díjat az ELLE Awards főtámogatója, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adta át. 

A kategória nyertese: 

Beleznay Maya

Beleznay Maya jelenleg a Stanford PhD hallgatója fizika szakon. Már gyerekként is nagyon érdekelte az asztrofizika, és a rengeteg rejtély a világegyetemben, ami arra ösztönzi, hogy kutatásokat végezzen. Jelenleg az Egyesült Államok egyik legnagyobb nemzeti laboratóriumában dolgozik a világ legnagyobb teleszkópjának összeszerelésén. Bár Maya nem tudott jelen lenni a díjátadón, egy barátján keresztül üzenetet küldött a fiatal nőknek, és hangsúlyozta a tudomány fontosságát. 

elle-awards-2024
© Benjamin Urquhart

Az év szerzője 

Olyan írók és költők kerültek ebbe a kategóriába, akik minden munkájukkal maradandót alkotnak. Megrendíthetetlen álláspontjukat nem csupán a sorok közé rejtik el, de minden megnyilvánulásukban ott van. 

A kategória nyertese: 

Péterfy-Novák Éva 

Péterfy-Novák Éva számára nincsenek tabuk, részben ebben rejlik az írói ereje. Első regényét 52 évesen blog formájában kezdte el írni, olvasók százezrei előtt írt a személyes traumájáról, a kislánya elvesztéséről. 2014-ben jelent meg az első regénye, Egyasszony címmel, amit 2015-ben vitt színpadra az Orlai Produkciós Iroda és a Füge. Ezt a regényt olyan művek követtek, mint például A rózsaszín ruha című novelláskötet. Jelenleg Umbriában él férjével, tanít a Péterfy Akadémián és kulturális túrákat vezetnek. A színpadon Péterfy-Novák Éva minden nőnek üzent: szerinte az a legfontosabb, hogy mindenki bátor legyen és azt csinálja, amit igazán szeret. 

elle-awards-2024

ELLE Content Creator

Olyan tartalomgyártókat sorolt az ELLE Awards jelölőbizottsága ebbe a kategóriába, akik az online és az offline teret is céllal, kreativitással használják, de pont így élnek a való életben is. A kategóriát támogatta az ELLE Awards banki partnere, a Raiffeisen Bank

A kategória nyertese: 

Kovalcsik Kriszti – Lustalány

Az évek során nagy közösséget épített, a tartalmai, amelyek nem csak a tökéletességet mutatják egyre népszerűbbek és sokakat inspirálnak. Nincs az oldalán konkrét ügy, amiért kiállna, de egyszerre több dolog foglalkoztatja. Anyukaként figyel arra, hogy a posztjai ne okozzanak rossz érzést másokban, sokkal inkább inspirálja őket arra, hogy merjenek segítséget kérni és egyre többen mondják el az álláspontjukat. Beszédében elárulta, hogy szerinte nagyon menő tud lenni, ha valaki kimondja azt, amit őszintén gondol. 

elle-awards-2024

Az év színésznője 

Idén ez volt a legnépszerűbb kategória, mivel az ELLE olvasói a színésznőkre adták le a legtöbb szavazatot. Olyan nők kerültek ebbe a kategóriába, akik szakmai tevékenységükkel kiemelkednek, emellett az egyéniségük és társadalmi szerepvállalásuk miatt is példaképek. 

A kategória nyertese: 

Balsai Móni

Szabadúszó művészként már számos színdarabban láthatta a közönség, de gyakran szerepel filmekben és sorozatokban is. Jelenleg a Centrál Színházban, a Trojka Színházi Társulat darabjaiban és a Jászai Mari Színházban is játszik. Több interjúban is elárulta, szeret szórakoztatni, kedveli, ha nevet a közönség, viszont közel állnak hozzá a súlyosabb üzenettel bíró alkotások. 

elle-awards-2024

ELLE Skin and Body 

Legyen szó bőrápolásról, sminktermékekről vagy éppen illatokról, ezek a nők kiemelkednek a tudásukkal, és nem csupán követik, de diktálják is a trendeket. A szépségápolás különböző területein megkerülhetetlenek, szakmaiságuk, hitelességük kifogásolhatatlan. 

A kategória nyertese: 

Varga Melinda

CRÈEM Organics kreatív és termékfejlesztési igazgatója, Varga Melinda már gyerekként is szerette nézni az anyukáját szépségápolás közben, és különféle praktikákat ellesni. Édesapja vízióját továbbgondolva, a kozmetológia, a szépségápolás és a holisztikus egészségmegőrzés mentén megálmodta a céget és annak filozófiáját. Fontos küldetésének tekinti, hogy a termékein keresztül átadja a well-being fontosságát. 

elle-awards-2024

ELLE Wonder Woman

Képesek átlépni a saját határaikat, hétköznapi életet élnek, de hobbijukban vagy szakmájában olyan kiemelkedő, erőn felüli teljesítményt nyújtanak, amely csodálatra méltó. Kitartásuk, hozzáállásuk és tetteik teszik őket különlegessé. Minden nőben él egy Wonder Woman, de ők nem félnek megélni és megmutatni.

A kategória nyertese: 

Cseke Eszter

Cseke Eszter dokumentumfilm-rendező és újságíró, aki már több mint 80 dokumentumfilmet készített. Forgatott már háborús zónákban, gettókban, és menekülttáborokban. A filmjein keresztül az emberek közelebb kerülhetnek azokhoz, akiknek nincs hangjuk és senki sem képvisel. Férjével közösen forgatott már Ferenc pápával, a dalai lámával, munkájukért számos nemzetközi díjat vehettek át. Cseke Eszter nem tudott részt venni a díjátadón, viszont üzenetet küldött. A díjat a láthatatan Wonder Womaneknek ajánlotta, akiket senki sem lát, senki sem ismer el, mégis nagyon sokat tesznek. 

elle-awards-2024

A hat kategórián túl Mádai Vivien, az ELLE főszerkesztője adta át a szerkesztőség különdíját, az ELLE-díjat. Ezt a díjat az a nő kapja, aki hozzáállásával, kitartásával és szakmai elhivatottságával az ELLE Magazin szerkesztőségét inspirálja. Az ELLE-díj tulajdonosa professzionális munkával ér el olyan sikereket, amelyek felé a magazin is segíti olvasóit az ELLE tartalmával.

A kategória nyertese: 

Polgár Judit

A nemzetközi sakknagymester a sakktörténet legjobb női sakkozója, a Sakkpalota és a SakkTesi Program megalkotója. 2014-es visszavonulása óta a nevét viselő alapítvány vezetőjeként az általa szervezett Világsakkfesztivál révén a sportág nemzetközi népszerűsítésével, könyvírással, valamint a szakértők és pedagógusok bevonásával óvodás- és iskoláskorúak számára kidolgozott Polgár Judit Módszer (ezen belül a Sakkpalota és a SakkTesi Program) fejlesztésével foglalkozik.

elle-awards-2024
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves