Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FILMAJÁNLÓ

A 8 legjobban várt premier októberben

2022. október 01.

4 perc olvasás

ELLE

Netflix filmajánló mozi október premier sorozatok
A 8 legjobban várt premier októberben
© UIP-Duna Film

Iszonyatosan jó vígjátékok, igaz történetek és történelmi drámák várnak a hónapban. Mutatjuk október legjobban várt filmjeit és sorozatait!


A hónapban főleg a Netflix és a mozik viszik a pálmát, ha műsorszolgáltatásról van szó, de azért a HBO Max is előrukkolt egy régóta várt folytatással. A listán találsz romantikus filmet, drámát, és igaz történeteket is. Szemezgess kedvedre a 8 legjobban várt októberi premier listájáról:

Harrigan úr telefonja  (Netflix - október 5.)

Stephen King rajongói el lesznek ájulva a legújabb adaptációtól, amelyben egy fiatal fiú, Craig, összebarátkozik az idős, de visszahúzódó milliárdossal Mr. Harrigannel (a zseniális Donald Sutherlanddel). Összehozzák őket a könyvek, és az olvasás iránti szeretetük. De aztán Mr. Harrigan váratlanul meghal. Mi lesz ezután? Jönnek a klasszikus, hátborzongató történések, mint amilyen a csevegés a túlvilágról.

Beugró a Paradicsomba (mozi - október 6.)

Julia Roberts és George Clooney rajongók, figyelem! Visszatér a két színészlegenda egy elképesztő vígjátékba, amitől tényleg leborulsz a székedről nevetés közben! Egy elvált, de még mindig egymásra pikkelő házaspárt alakítanak, akik megpróbálják megfúrni a lányuk esküvőjét, hogy ne házasodhasson össze a sráccal, akit alig ismer, és ne kövesse el azt a hibát, amit anno nekik is sikerült.

Hogyan tegyünk boldoggá egy nőt  (mozi – október 13.)

Ez a film egy igazi gyöngyszem! Nemcsak szórakoztat, hanem fontos kérdéseket is felvet. Mi kell a nőnek? Mitől lesz igazán boldog? Nos, Gina barátnői azt hitték, hogy jó ötlet a barátnőjük 50. születésnapjára egy fiatal szexi pasit küldeni, hogy minden vágyát kielégítse. De a megfáradt, kissé megtört Ginának egy kérése van: takarítsa ki a férfi a házát. Aztán szöget üt a fejében egy remek szolgáltatás ötlete…

Fűző (mozi - október 20.)

Ismét megidézik az ikonikus császárnét és magyar királynét, ám ezúttal teljesen más szemszögből láthatjuk! Az egykor bálványozott, gyönyörű Sissi 1877-ben betölti a 40. életévét, és már nem több puszta jelképnél. Elkeseredetten küzd, hogy megőrizze szépségét, fiatalosságát, és persze a népszerűségét. Vicky Krieps lenyűgözően hitelesen alakítja a császárnét, akivel könnyen tud azonosulni a néző.

Az utolsó rabszolgahajó (Netflix – október 21.)

A 2022-es Sundance Filmfesztivál zsűrijének különdíjasa Az utolsó rabszolgahajó  című új dokumentumfilm, amiben felkutatják a Clotildát, az utolsó ismert hajót, amely rabszolgákat szállítva érkezett az Egyesült Államokba. Margaret Brown dokumentumfilmessel együtt Alabamába mennek a rabszolgasorba taszított afrikaiak leszármazottai, hogy ráleljenek az igazságra és a gyógyulásra.

A nulláról kezdve (Netflix – október 21.)

Egy memoárból (amely felkerült a New York Times bestsellerlistájára) alapján készült a romantikus film, ami arról szól, hogy egy nő beleszeret egy szicíliai szakácsba, miközben külföldön tanul Firenzében. Végül az Egyesült Államokba költöznek, de egy váratlan diagnózis fenekestül felforgatja életüket. Zsebkendő bekészítése nélkül le se ülj megnézni!

Blokád (mozi - október 27.)

A történelmi dráma, bizony valós eseteket dolgoz fel! Alig fél éve iktatták be Antall Józsefet, mikor a Taxisok tüntetni kezdenek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen, majd egyik pillanatról a másikra blokád alá vonják a várost, aztán az egész országot. Az ellenzék, a sajtó, szinte az egész ország mellettük áll. Hogy oldja meg hát a hirtelen népszerűtlenné vált Antall József a helyzetet? Ez a történet nemcsak egy szimpla feldolgozás, hanem betekintést nyújt a kulisszák mögé is. Hiteles, megkapó, kicsit sokkoló.

Fehér lótusz (HBO Max – október .)

Érkezik a 10 Emmy-díjas  Fehér Lótusz második évada! Az első évadban egy exkluzív Hawaii üdülőhelyen „pihentek” a sztárok, ezúttal Szicíliában fognak. A sorozat nem más, mint egy társadalmi szatíra, amely tökéletesen bemutatja: még luxus körülmények között is elszabadulhat a pokol. A tavaly berobbant sorozat hihetetlen népszerű, és az új évadban olyan nagy nevekkel találkozatunk, mint Jennifer Coolidge, F. Murray Abraham, Aubrey Plaza, Theo James és Michael Imperioli.



Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves