Quantcast

La La Land

Öt film, ami biztosan tetszeni fog, ha odáig voltál a Kaliforniai álomért

Öt film, ami biztosan tetszeni fog, ha odáig voltál a Kaliforniai álomért
© 7e Art/Black Label Media/Summit / Photo12 via AFP

Íme a javaslataink, ha frissítenéd a romantikus filmlistádat.

A La La Land egyike volt azon 21. századi alkotásoknak, amelyek visszaadták a hitünket a mozi erejében, és majdnem hat évvel a bemutatója után a Kaliforniai álom jelenetei még mindig képesek könnyeket csalni a szemünkbe. Damien Chazelle rendező egy feltörekvő színésznő és egy jazz-zongorista szerelmi történetét tárja elénk, középpontban az álmokkal és a szerelemmel. A komplett audiovizuális élménynek nem könnyű a nyomába érni, de az alábbi filmek büszkén állhatnak a rajtvonalhoz a versenyben.

Blue Valentine

Ryan Gosling neve már rég összeforrt a romantikus filmekkel, de ez a 2010-es alkotás bizonyítja, hogy a drámai szerepekben is megállja a helyét. A Blue Valentine egy szerelem történetét meséli el, az első szikra fellobbanásától egészen annak elmúlásáig. A problémák hatására a pár úgy dönt, hogy elutaznak egy romantikus hétvégére, hogy felidézzék kapcsolatuk legszebb pillanatait és megmentsék a házasságukat.

Pop, csajok satöbbi

A kétezres évek egyik nagy klasszikusa, amely Nick Hornby azonos című regényét alapul. John Cusack alakítja a lemezbolt-tulajdonos, Rob Gordont, aki, miután barátnője, Laura elhagyja, reménytelen önvizsgálatba kezd a szerelem és a boldogság kérdéseiről. 2020-ban kijött a regény sorozatfeldolgozása is: a High Fidelity főszerepét ezúttal egy nő, Zoe Kravitz alakítja, akinek édesanyja, Lisa Bonet az eredeti filmben szerepelt.

Őrült, dilis szerelem

A Kaliforniai álom előtt Emma Stone és Ryan Gosling már több ízben is bizonyították, hogy remek párost alkotnak a mozivásznon. Első közös munkájuk a 2011-es romantikus vígjáték, ami mókás és néha szürreális helyzetek tömkelegébe csomagolva tanít fontos dolgokat a szerelemről, minden korosztálynak.

500 nap nyár

Ez bizony nem az a klasszikus szerelmesfilm, happy enddel! A humoros, alternatív történet a La La Land-hez hasonlóan Los Angelesben játszódik, Zooey Deschanel és Joseph Gordon-Levitt pedig legalább annyira ikonikus párost alakítottak a vásznon, mint Ryan és Emma. Tom és Summer ötszáz nap együtt töltött idő után szakítanak, a férfi ezután idézi fel pontról pontra, hol indulhatott el a lejtőn a kapcsolatuk.

Harry és Sally

Igazi klasszikus a késői nyolcvanas évekből: 1989-es bemutatója óta a legjobb romantikus filmek között tartják számon a Harry és Sallyt. A történet a valódi és bonyolult kapcsolatokkal foglalkozik, amelyek az idő múlása ellenére is erősek maradnak. Vajon létezik barátság férfi és nő között? Többek közt erre keresi a választ Billy Crystal és Meg Ryan.

Forrás: Elle