Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OSCAR 2024

Itt van minden, amit a 2024-es Oscar-gáláról tudunk!

2024. március 04.

3 perc olvasás

ELLE

oscar-díj oscar-gála gálaszezon Ocsar 2024
Itt van minden, amit a 2024-es Oscar-gáláról tudunk!
© STAN HONDA / AFP

Közeledik a 96. Oscar-gála, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a díjátadóról! 


Idén már 96. alkalommal adják át az Oscar-díjakat. A gála a hagyományoknak megfelelően Los Angelesben lesz, a díjátadót pedig vörös szőnyeges bevonulás előzi meg. Az esemény biztosan tartogat majd izgalmas pillanatokat, most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat! 

Mikor lesz az Oscar-gála? 

Az Oscar-díjakat magyar idő szerint március 11-én hajnalban adják át 96. alkalommal. A helyszín, ahogyan már megszokhattuk a Dolby Színház lesz Los Angelesben. 

Kik a jelöltek? 

Az Oscar-jelöltek listáját január 23-án jelentette be az Akadémia. Ha szeretnéd megnézni a teljes listát, akkor azt itt teheted meg. Idén a legtöbb jelölést az Oppenheimer kapta, összesen 13 jelöléssel várja a gálát, utána pedig a Szegény párák következik, ezt a filmet 11 kategóriában jelölték. Barbie 8 díjra esélyes, ám a film körül kialakult egy kisebb botrány, mivel sokan sérelmezték, hogy a rendező, Greta Gerwig nem kapott jelölést, és Margot Robbie sem szerepel a legjobb női főszereplő kategóriájában. 

Ki vezeti a műsort? 

Idén is Jimmy Kimmel vezeti az Oscar-gálát, a humorista már többször is feltűnt a gálákon. Mondhatni profinak számít, tavaly például többek között ezzel is indokolták, hogy őt választották. Nagyon felkészültnek tartják, aki képes kezelni a váratlan helyzeteket.  

Ki a magyar jelölt? 

Idén ismét izgulhatunk a képernyők előtt, hiszen megint van magyar jelölt. Mihalek Zsuzsát megosztva jelölték, a magyar díszletberendező a Szegény párák című film miatt kapott jelölést. Mihalek Zsuzsa és a film látványáért felelős szakemberek egy héttel ezelőtt már nyertek egy BAFTA-díjat, sokak szerint az Oscar-díjra is esélyesek. 

Kik a fellépők? 

Hagyománynak számít, hogy a legjobb eredeti dal kategória jelöltjei a színpadon is előadják a dalukat. Idén Ryan Gosling is színpadra lép, és el fogja énekelni a Barbie egyik betétdalát, az I’m Just Ken című számot. Emellett a színpadra lép Jon Batiste, Becky G, Billie Eilish és Finneas, valamint Scott George és az Osage Singers. 

Hol nézheted élőben? 

Magyarországról a Disney+-on követheted élőben a gálát, vasárnap este 23:30-kor kezdődik a közvetítés a vörös szőnyeges bevonulással. A gálát követő napon este elérhető lesz egy 90 perces összefoglaló, így akkor sem kell aggódnod, ha nem bírsz éjszakázni. Az összefoglalót 24 napig nézheted meg a Disney+ felületén. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves