Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BAFTA 2024

Magyar siker a BAFTA-gálán, díjat nyert Mihalek Zsuzsa

2024. február 19.

1 perc olvasás

ELLE

bafta bafta-díj Szegény párák Mihalek Zsuzsa
Magyar siker a BAFTA-gálán, díjat nyert Mihalek Zsuzsa
© Shutterstock

Vasárnap este 77. alkalommal osztották ki a BAFTA-díjakat, idén egy magyar nyertes is van a listán. 


Izgalmasan alakult a 77. BAFTA-gála, az este legnagyobb nyertese az Oppenheimer lett. Ám más meglepetést is tartogatott, mivel volt egy magyar jelölt is. Mihalek Zsuzsa a Szegény párák miatt kapott jelölést, amit díjra is tudott váltani.  

Magyar siker a BAFTA-gálán 

2023 egyik nagy szenzációja volt a Szegény párák, amit 11 kategóriában jelöltek az Oscar-díjra. Korábban már írtunk a Magyarországon forgatott filmről, ha szeretnél több részletet megtudni, akkor kattints ide. A Szegény párákon sok magyar szakember is dolgozott, többek között Mihalek Zsuzsa, aki díszletberendezőként segítette az alkotók munkáját. 

bafta-2024
 James Price és Shona Heath a BAFTA-gálán. Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

A látvány elnyerte a kritikusok tetszését, mivel díszletet több díjra is jelölték, többek között Oscar-díjra, és BAFTA-díjra. A legjobb díszlet kategóriában végül győzedelmeskedett a Szegény párák, így Mihalek Zsuzsa és Shona Heath, James Price látványtervezők közösen nyerték meg a díjat. 

A szakértők szerint ezzel a csapat még közelebb került az Oscar-díjhoz, így az sem kizárt, hogy márciusban megnyerik a szobrot. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves