Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OSCAR 2024

Felháborodott az internet az Oscar-jelöltek listáján, ezt a színésznőt hiányolják

2024. január 24.

2 perc olvasás

ELLE

Greta Gerwig margot robbie oscar-díj Oscar-jelöltek Oscar 2024
Felháborodott az internet az Oscar-jelöltek listáján, ezt a színésznőt hiányolják

Január 23-án nyilvánosságra hozták az Oscar-jelöltek listáját, de egyre többen elégedetlenkednek. 


Március 10-én osztják ki 96. alkalommal a filmes szakma legfontosabb díját. Az Oscar-jelöltek névsorát január 23-án árulta el az Akadémia. Az elmúlt hetekben a szakértők több lehetséges listát is összeállítottak, ennek ellenére tartogatott meglepetéseket a névsor. 

Dühösek az emberek az Oscar-jelöltek listája miatt 

2023 legsikeresebb filmjét, a Barbie-t összesen 8 kategóriában jelölték. Díjra jelölték Ryan Goslingot a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, és a filmet magát is jelölték a legjobb film kategóriájában. Ennek ellenére sokat elégedetlenek az Akadémia döntésével, mivel Margot Robbie nem szerepel a legjobb színésznők kategóriájában, és Greta Gerwig sem kapott a legjobb rendező kategóriában jelölést. 

A döntés sokakat megdöbbentett, a közösségi médiában pedig már számos poszt született az esetről. Sokat dühítőnek találják, hogy Ryan Gosling kapott jelölést, Margot Robbie pedig nem. Szintén aggályos, hogy 2024-ben ismét nem került be női jelölt a legjobb rendező kategóriájába. Idén Justine Triet, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Yorgos Lanthimos és Jonathan Glazer versenyeznek a díjért. 

Így reagáltak a színészek 

Az ügy egyébként a színészek között is megdöbbenést okozott, Ryan Gosling is megszólalt, aki kritizálta az Akadémia döntését. 

De nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül

– utalt arra, hogy Margot Robbie és Greta Gerwig nélkül a film nem valósulhatott volna meg

A Barbie másik szereplője, America Ferrera is a jelöltek között van, a színésznőt a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték. A sztárt szintén felháborította az eset, és igazán szomorúan nyilatkozott. 

Hihetetlenül csalódtam, hogy nem jelölték őket. Greta gyakorlatilag mindent megtett, amit egy rendező megtehetett, hogy kiérdemelje. Amit pedig Margot színésznőként ért el, az valóban hihetetlen. Margot színésznőként el tudja érni, hogy minden olyan egyszerűnek tűnik. 

Az érintettek még nem nyilatkoztak a jelölésekkel kapcsolatban. Margot Robbie egyébként még kaphat Oscar-díjat, mivel a Barbie producere volt. Margot Robbie és Greta Gerwig mellett Leonardo DiCaprio sem kapott jelölést, amin szintén sokan megdöbbentek, a színészt biztos jelöltként tartották számon. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves