Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kocsikvíz

Felismered a leggyakoribb-leghíresebb autómárkákat? Kvíz!

2023. október 11.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

autó logó márka kvíz
Felismered a leggyakoribb-leghíresebb autómárkákat? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/George Rudy

A legismertebb autómárkák logóit mutatjuk ebben a kvízben. Próbáld ki, hogy eszedbe jut-e a hozzájuk tartozó márkanév!


Játsszunk egyet most kocsikkal, illetve pontosabban az autómárkák logóival! Máris indíthatod a kvízt, csak egy fontosat szeretnénk még elmondani!

Autómárkák logóinak kvíze

Számítunk arra, hogy az olvasóink között rengeteg az autórajongó, akik számára semmi problémát nem okoz egy olyan logó felismerése, mint mondjuk ez. Bár valljuk be, hogy nem igazán kell különösebb autórajongónak lenni ahhoz, hogy az alábbi jelet felismerje az ember.

Fotó: Shutterstock/Bashigo

Mindenesetre hogy a haladóbbak agyát is megtornáztassuk egy kicsit, egyrészt a feliratot tartalmazó logókból kiradíroztuk a feliratot, hiszen az egyből elárulja a márkanevet. Másrészt a négy válaszlehetőségnél nem adunk meg négy teljes márkanevet, hanem csak a négy lehetőség utolsó két betűjét. A fenti logóhoz például a következő válaszlehetőségek tartozhatnának, ha benne lenne a kvízben:

  • ...ax;
  • ...iq;
  • ...es;
  • ...op.

A helyes válasz természetesen a harmadik, hiszen a Mercedes volt a feladvány (igaz, a márka pontos neve Mercedes-Benz – már csak ezért sem került ez bele a kvízbe, mert nem lett volna egyértelmű).

Szóval minden a logóhoz a márkanév utolsó két betűjét válaszd ki a négy lehetőség közül! Most már tényleg indulhat a játék!

És ha az autó már megvan, teszteld magad, hogy a KRESZ-szabályokra is emlékszel-e, erről is volt kvízünk! Vagy válassz alább valami egészen más témát, és folytasd azzal a játékot!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves