Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Verskvíz kötelezőkkel

Felismered a legfontosabb magyar verseket az utolsó sorukról? Kvíz!

2023. október 10.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

magyar irodalom vers kvíz
Felismered a legfontosabb magyar verseket az utolsó sorukról? Kvíz!
© Fotó: Ady Endre portéja, a felvételt Székely Aladár készítette

Ezt a 10 magyar verset még érettségi előtt biztosan olvastad, elemezted és talán meg is tanultad kívülről. Emlékszel még, hogyan végződnek?


Játsszunk megint a legfontosabb, legismertebb, a kötelező tananyag részét képező magyar versek szövegével!

Magyar versek utolsósoros kvíze

Az elmúlt egy hónap legtöbbször kitöltött kvíze itt az ELLE.hu-n az volt, amelyikben a leghíresebb magyar versek első sorára kérdeztünk rá. (Ezúton is köszi a játékot!) Úgy éreztük, hátha érdekes lehet ebből még egy kör, de most megfordítva a dolgot és valószínűleg ezzel kicsit nehezítve a rejtvényt.

Ebben a játékban most ugyanis nem a költőt és a verscímet mondjuk, aminek alapján fel kell idézned a vers szövegét, hanem fordítva: az idézetet mutatjuk, és arra vagyunk kíváncsiak, beugrik-e ennek alapján, hogy ki a költő. (A vers címét nem kell megmondanod, de ha nem ugrik be, nem is baj, a játék végén az eredményeknél úgyis látod majd a címeket.)

És amit szintén megfordítottunk: ezúttal nem a versek kezdőmondatait idézzük, hanem mindig

a vers végződéséből, azaz a legutolsó egy (vagy két) sorból kell megtippelned, kinek a költeményéről van szó.

Szóval ha elindítod a játékot, mindig egy idézetet találsz majd, valamint négy költő nevét. A négy közismert költő közül az egyik írta azt a verset, ami a megadott sorral végződik – tippelj, hogy melyik költőről lehet szó! Amint arra a bevezető is utal: az irodalmi tananyag legalapvetőbb, magyar versei szerepelnek csak a játékban.

Mehet? Mehet!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves