Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ERIC

Óriási siker a Netflix új thrillere, megőrülnek a nézők Benedict Cumberbatch sorozatáért

2024. június 11.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat benedict cumberbatch Eric
Óriási siker a Netflix új thrillere, megőrülnek a nézők Benedict Cumberbatch sorozatáért
© IMDb

A Netflix új sorozata egyre sikeresebb, sokak szerint az Eric 2024 eddigi legjobb szériája. 


Megérkezett a Netflixre az év legjobban várt thrillere, az Eric. A széria főszereplője Benedict Cumberbatch, aki egy új oldaláról mutatkozik meg. A kritikusok is elismerően nyilatkoztak a sorozatról, ami a nézők szerint elképesztően fordulatos és izgalmas. 

Az Eric az egyik legnépszerűbb sorozat a Netflixen

Május 30-án debütált a Netflixen az Eric, ami egy igazán fordulatos pszichológiai thriller. Bár a Szarvasbébitől elértően nem egy megtörtént eset inspirálta, a történetvezetés igazán feszültségkeltő, a néző pedig végig érzi a feszült légkőrt, néha talán már fojtogató is a széria. Ezt támasztják alá a néző vélemények is, akik szerint nehéz behatárolni a történetet. Nem egyszerű családi dráma, nagyon összetett, egy idő után pedig megjelennek benne a látomások. 

A történet főszereplője Benedict Cumberbatch, aki egy apát alakít. Vincent egy Muppet-show-ra hasonlító műsorban dolgozik, a munka nagyon megviseli a férfit, hatalmas rajta a teher, ami a magánéletére úgyszintén hatással van. Nem túl jó a kapcsolata a feleségével és a 9 éves fiával, Edgarral is megromlott a viszonya. Ekkor azonban tragédia történik, a fia eltűnik, ami teljesen felforgatja a család életét. 

Elkezdődik a versenyfutás az idővel, mivel minél hamarabb meg kell találniuk a kisfiút. Vincent egyre nehezebben viseli a kialakult helyzetet, ezért kitalálja, hogy alkot egy új szörnyet, Edgar rajzai alapján alakot kap Eric, akitől részben azt reméli, segíthet megtalálni a fiát. Vincent a fia hiánya miatt egyre agresszívabbá, erőszakosabbá válik, az emberek pedig fokozatosan idegenednek el tőle. 

A sorozat a ’80-as években játszódik New Yorkban. Minden jelét magán viseli a korszaknak, megjelenik benne a korrupció, a bűnözés és a rasszizmus. Az Eric hatalmas sikert aratott a nézők körében, sokan kiemelték Benedict Cumberbatch alakítását. A kritikusok is méltatták, így nagy valószínűséggel számos díjra fogják jelölni érte. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves