Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ROMANTIKUS FILM

Minden idők 10 legjobb romantikus vígjátéka

2024. január 20.

7 perc olvasás

Kovács Gréta

film bridget jones naplója filmajánló Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? micsoda nő mozi
Minden idők 10 legjobb romantikus vígjátéka
© Paramount Pictures

A híres klasszikusoktól kezdve egészen a modern romkom vígjátékokig most összegyűjtöttünk minden idők 10 legjobb romantikus filmjét, amit garantáltan imádni fogsz! 


Mindenkinek van egy olyan aranyos és kedvenc romantikus filmje, amit bárhol, bármikor szívesen megnézne, akárhányszor látta már! Ha te is szereted a romkomokat, sanszos, hogy több kedvenced is van, ezért lehetetlen küldetés megemlíteni az összes szuper romantikus filmet. Most viszont vállalkozunk arra, hogy összegyűjtsünk 10 olyan vicces és romantikus filmet, ami garantáltan jó kedvre fog deríteni így a Valentin-nap közeledtével – akár szingli, akár foglalt legyél!  

Következzen most minden idők 10 legjobb romantikus vígjátéka! 

HOGYAN VESZÍTSÜNK EL EGY PASIT 10 NAP ALATT? (2003)

Főszereplők: Kate Hudson, Matthew McConaughey

Kate Hudson és Matthew McConaughey elsöprő szerelmes vígjátéka már a premier első hetében letarolta a mozikat: azóta pedig hiába telt el 20 (még leírni is sok!) év, a film azóta is toplistás! A sztori szerint Andie (Kate Hudson) újságíró, akinek cikket kell írnia arról, hogyan tud elveszíteni egy pasit 10 nap alatt; míg Ben (Matthew McConaughey) reklámügynökként fogadást kötött és csak akkor kap meg egy menő munkát, ha magába bolondítja a lányt. A kérdés már csak az, hogy szigorúan érdekkapcsolat az övék, vagy a végére igaz szerelem is lesz a dologból?

SZTÁROM A PÁROM (1999) 

Főszereplők: Julia Roberts, Hugh Grant 

A világ egyik legismertebb romantikus mozija: nincs olyan ember, aki ne ismerné a Sztárom a páromat! A történet Williamről (Hugh Grant) a londoni Nothing Hill egyik könyvesboltjában dolgozó antikvárosról szól, aki egy cikis véletlennek köszönhetően összefut Anna Scott-tal (Julia Roberts). Bonyodalom bonyodalmat követ, mikor pedig újra találkoznak egymással, nem tudják titkolni az egymás iránt érzett szimpátiájukat. Egy a bökkentő: a nő a világ leghíresebb filmsztárja, akinek az élete minden, csak nem mindennapi! Vajon lehet happy endjük? 

NÁSZ-AJÁNLAT (2009)

Főszereplők: Sandra Bullock, Ryan Reynolds

A szerelem sokszor az orrunk előtt van, csak éppen nem ismerjük fel: ezt mutatja be a Nász-ajánlat, ami az utóbbi évek egyik legnagyobb sikerű romkomja volt. A film a kanadai Margaretről (Sandra Bullock) szól, akit a bevándorlási hivatal kitoloncolással fenyeget, de a nő kitalálja, hogy összeházasodik az amerikai asszisztensével, Andrew-val (Ryan Renyolds) és így megtarthatja a munkáját! Hazugságot hazugság követ, ám egy közös családi hosszú hétvége után rájönnek, hogy tulajdonképpen nem is utálják annyira a másikat... 

SZERETNÉM, HA SZERETNÉL (2001)

Főszereplők: Jennifer Lopez, Matthew McConaughey

Mary (Jennifer Lopez) esküvőszervező, aki tündérmeseként hisz a szerelemben, ám a Nagy Őt még nem találta meg. Addig, amíg egy kínos esetnek köszönhetően össze nem botlik Steve-vel (Matthew McConaughey), akivel tagadhatatlan egymásba bolondulnak, már az első találkozáskor. Másnap kiderül, hogy az új pár, akinek az esküvőjét szervezi, nem más, mint Steve és a menyasszonya, Bridget. Titkolózások, érzelmi hullámvasuatok, vicces jelenetek és szerelmi tagadások után elérkezik az esküvő napja, ahol azonbna nem minden alakul a terv szerint. 

VALENTIN-NAP (2010)

Főszereplők: Jessica Biel, Anne Hathaway, Bradley Cooper, Jessica Alba, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Jamie Foxx, Patrick Dempsey

Különleges sorsok, szerelmek, barátságok és más családi kapcsolatok bonyolódnak, fokozódnak, mélyülnek el, valamint mennek tönkre ebben a több szálon futó romantikus filmben, ahol csak egy közös dolog van az összes szereplőben. Az, hogy mindannyiuk gondolata a szerelem körül forog a sztori pedig Valentin-napon, a szerelem ünnepén játszódik. A film utolsó 10 perce minden felmerült kérdésre választ ad és bebizonyítja: ha az életünkben szeretet és szerelem van, akkor minden van! 

ÁLLJON MEG A NÁSZMENET (1997)

Főszereplők: Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz, Rupert Everett

Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) tinikori szerelmespárból váltak legjobb barátokká, ám egy nap a férfi bejelenti: megnősül és feleségül veszi a fiatal millomos szerelmét, a gyönyörű Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne erről hallani sem akar, ezért mindent megtesz, hogy szétválassza a párt és visszaszerezze magának Michaelt: még menedzserét, George-ot (Rupert Everett) is belevonja a tervébe, aki figyelmezteti rá, hogy ennek nem lesz jó vége. Vajon Julianne el tudja engedni a fiatalkori szerelmét vagy tényleg tönkreteszi az egész esküvőt?

BAZI NAGY GÖRÖG LAGZI (2002) 

Főszereplők: Nia Vardalos, John Corbett

A romantikus vígjátékok koronázatlan királyi a Bazi nagy görög lagzi, ami a hatalmas népszerűségre való tekintettek két további folytatást is kapott - bár azok nem értek el akkora sikert, mint a klasszikus, az elsőt mindenkinek látnia kell! Adott Toula (Nia Vardalos), aki szülei görög éttermében dolgozik, ám többre vágyik. Elvégzi az egyetemet és találkozik Iannal (John Corbett), aki álmai férfija, ám szőke, nem görög és még vegetáriánus is. A mozi az ő vicces szitukkal teli szerelmi történetüket meséli el egészen az esküvőjükig! 

BRIDGET JONES NAPLÓJA (2001)

Főszereplők: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Hamar kultfimmé vált a Bridget Jones naplója, ami nem másról szól, mint Bridgetről (Renée Zellweger). Bridget titkos halálosan szerelmes főnökébe, a jóképű és gazdag Danielbe (Hugh Grant), mikor egy családi partin újra talákozik gyerekkori ismerősével, Mark Darcyval (Colin Firth). Bridget randizni kezd a főnökével, közben kiderül, hogy Mark is gyengéd érzelmeket táplál iránta. A szerelmi háromszöget kínos helyzeket bonyolítják, meg persze az, hogy Daniel és Mark régen legjobb barátok voltak, ma már viszont ellenségek. Vajon melyikük lesz az igazi? 

ŐRÜLT, DILIS, SZERELEM (2011)

Főszereplők: Julianne Moore, Steve Carell, Emma Stone, Ryan Gosling

Meddig menthető meg egy házasság? Hogyan alakulnak ki és mennek tönkre a szerelmek? Mi kell hozzá, hogy a tűz sokáig égjen? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Cal (Steve Carell), amikor megtudja, hogy felesége (Julianne Moore) megcsalta és el akar válni. Az elkeseredett Calt felkarolja a helyi szívtipró, Jacob (Ryan Gosling), aki titkon Cal lányával kezd el randizni. A szálak egyre kuszábbá és bonyolultabbá válnak. Vajon vissza lehet csinálni a dolgokat és vissza lehet kapni azt, ami egykor olyan jól működött? 

MICSODA NŐ! (1990)

Főszereplők: Julia Roberts, Richard Gere

Végül, de nem utolsósorban következzen a 34 évvel ezelőtt (!) megjelent Micsoda nő!, amiben a jóképű és gazdag Edward (Richard Gere) találkozik egy kezdő örömlánnyal, Viviannal (Julia Roberts). Az estéjük tökéletesen telik, másnap pedig a férfi azt kéri a nőtől, hogy egy egész hétre legyen a szeretője. Nem is gondolják, mi minden történhet egy hét alatt: akár teljesen is beleszerethetnek egymásba, de a szerelem tényleg mindent legyőz? Létezhet igaz, örök szerelem egy prostituált és egy milliomos befektető között? A film vége erre is megadja a választ.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves