Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

IRODALMI KVÍZ

Kvíz: Kitalálod a szerzőt az irodalmi álneve alapján?

2024. április 24.

1 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyv kvíz irodalmi klasszikus irodalmi kvíz
Kvíz: Kitalálod a szerzőt az irodalmi álneve alapján?
© Shutterstock

Sok író publikált álnéven a karrierje során. Ismered az összeset? 


Gyakori az íróknál, hogy nem használják a teljes nevüket a műveik kiadása során, vagy éppen írói álnevet vesznek fel. Akadnak azonban olyan híres regényírók, költők, akik csak később vettek fel valamelyen álnevet, ezzel is megtévesztve az embereket

Kitalálod az írók álneveit? 

Korábban elterjedt módszer volt, hogy az írók különféle álneveket vettek fel. Többek között használt írói álnevet Petőfi Sándor is. Ám külföldön úgyszintén nagyon elterjedt, Mark Twain például alig publikált a saját nevén, ami a Samuel Langhorne Clemens. Az álneve alatt aratott sikereket, az irodalomkedvelők jelentős része manapság sem tudja, mi volt az eredeti neve. 

Nem ő az egyedüli azonban, aki álnevet használt a publikáláshoz. Összegyűjtöttünk pár álnevet, amivel most letesztelheted, mennyire ismered a híres szerzőket! 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves