Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Verskvíz kötelezőkkel

Emlékszel még a legfontosabb magyar versek első soraira? Kvíz!

2023. szeptember 23.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

irodalom teszt vers kvíz
Emlékszel még a legfontosabb magyar versek első soraira? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/TurneroundDesigns

Kötelező versek szerepelnek az alábbi kvízben, közülük jópárat valószínűleg meg is kellett tanulnod kívülről. Emlékszel még a legelső sorokra? Kvíz!


Az első két dolog, amit egy vers kapcsán megtanulunk, nyilván a költő és a cím. Azután pedig jön az első sor, és ez a pár szó sokszor még emlékezetesebb is, mint a verscím. Most pontosan ezekkel az első sorokkal fogunk játszani – próbáld ki, emlékszel-e még, hogyan kezdődik ez a 10 nagyon híres vers!

Kötelező versek első sorainak kvíze

Mára is készítettünk egy reményeink szerint egyszerre izgalmas és szórakoztató játékot, amivel egyben tesztelheted is, hogy mennyire élénken élnek még a fejedben az irodalomórákon megszerzett ismeretek. Az alább beindítható kvízben 10 verset említünk majd: a 4 lehetőség közül azt kell mindig kiválasztanod majd, hogy melyik a verset nyitó sor. Ennél több előzetes magyarázat nem is szükséges ehhez a játékhoz, szóval ha kényelmesen elhelyezkedtél, akkor már kezdheted is!

A fenti képen egyébként József Attila szobra látható. Nyilván számítasz rá, hogy ő is benne lesz a kvízben, és hát persze, hogy őt nem szabad kihagyni, ha magyar versekről van szó, úgyhogy rögtön vele kezdődik majd a játék.

Ha tetszett a kvíz, akkor ajánljuk a figyelmedbe az archívumunkat, mert rengeteg másik játék vár még téged, amikkel tesztelheted magad: az általános művetségedet, az IQ-dat vagy akár a vizuális memóriádat!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves