Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Logókvíz

Felismered a leggyakrabban látott márkajelzéseket, céges logókat? Kvíz!

2023. szeptember 19.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

ikonikus márkák logó kvíz
Felismered a leggyakrabban látott márkajelzéseket, céges logókat? Kvíz!
© Kiemelt kép: ELLE

A legtöbb céges logó tartalmazza az adott márka nevét, de vannak olyanok is, amik betűt nem, csak egy ábrát tartalmaznak. Az ilyenek is megmaradnak az emlékezetedben? Most kiderül! Gyere, játssz velünk ma is!


Fent láthatod az ELLE céges logóját: a miénket lehetetlen eltéveszteni, mert a logó maga a márkanév. Más brandek azonban arra bazíroznak, hogy egy absztrakt ábrából vagy valamit ábrázoló kis rajzból is ők fognak az eszünkbe jutni – hát akkor teszteljük, hogy bejött-e a számításuk! Itt a mai kvízünk, játsszunk a logókkal!

Márkajelzések, céges logók kvíze!

Minél nagyobb egy cég, minél  gyakrabban találkozunk a termékeivel és a hirdetéseivel a hétköznapokban (kénytelen-kelletlen vagy saját választásunk alapján), annál jobbak az esélyei annak a cégnek, hogy az általa használt márkajelzés az eszünkbe vésődik. Persze akármilyen sokszor is látjuk őket, általában a logók automatikus felismerésében segít a környezet is: ha mondjuk egy műszaki eszközön látnál egy jó vastag pipát, akkor nem biztos, hogy eszedbe jutna egy bizonyos brand neve, de ha egy sportcipőn látod meg ugyanezt a márkajelzést, akkor biztosan.

Nos, az alábbi kvízben kontextus nélkül látod majd ezeket a sok esetben ikonikussá vált logókat, tehát bármelyik bármilyen cég vagy termék jele lehet. Így valamivel talán nehezebb beazonosítani őket, sőt, a szokásoshoz képest még egy kicsit nehezítettünk a játékon. Ezúttal ugyanis a négy válaszlehetőség között nem négy teljes márkanevet adunk meg, hanem csak a nevek utolsó két betűjét. Ha például a már említett pipáról van szó, akkor a négy válaszlehetőség lehetne mondjuk ez:

  • ...do;
  • ...pt;
  • ...ke;
  • ...zu.

Ebben a példában a helyes megfejtés természetesen a harmadik, hiszen...

Kép: Nike.com

...a Nike nevű márkáról van szó.

A lényeg: mindig az adott logó által képviselt márka nevének utolsó két betűjét jelöld meg a játékban!

10 kérdés szerepel a játékban, miután mind a 10 tippedet leadtad, természetesen mutatjuk majd valamennyi helyes megfejtést.


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves