Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tévékvíz!

Mennyire emlékszel a 2000-es évek tévéműsoraiból? Kvíz!

2023. szeptember 20.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

tévé 2000-es évek kvíz kétezres évek
Mennyire emlékszel a 2000-es évek tévéműsoraiból? Kvíz!
© Fotó: Monty Brinton/CBS via Getty Images

A 2000-es évek évtizede több nagy változást hozott a televíziók műsorában: ebben a kvízben bármi szerepelhet, ami akkoriban a magyar csatornákon ment!


A 2000-es évek televíziózásával kapcsolatban talán neked is két dolog jut eszedbe: ez az évtized hozta el először a realityk diadalát, majd utána beindította a sorozatok aranykorát. Lesz az alábbi kvízben mindkettőből.

A 2000-es évek tévés kvíze!

A Big Brothert szokás az ezredforduló környékén berobbant és máig tartó realityőrület beindítójának tekinteni. A bentlakásos realitynek voltak előzményei ugyan, de földinduláshoz hasonlítható változást a Big Brother hozott a televíziózásban és úgy általában a (pop)kultúrában. Az első verzió Hollandiában indult 1999-ben, hozzánk 2002-re érkezett meg ez a reality, de hamarosan lenyomta az RTL (akkormég) Klub által koppintott verzió, a Való Világ. Ez volt az éneklős tehetségkutatók aranykora is, így általában a bulvármédiát és konkrétan zeneipart szintén nagyban a realityk határozták meg az ezredfordulót követő évtizedben.

Az évtized vége felé a realityk körüli hisztéria alábbhagyott, elmúlt az újdonság varázsa, és egyre több amerikai producer kezdett hinni abban, hogy egy hagyományos, színészekkel készülő, úgynevezett scripted sorozattal is a képernyők elé lehet ültetni a XXI. század emberét, ha az a sorozat jól van megcsinálva. A Twin Peaks volt az egyik előfutár a '90-es években, aztán érkezett a Drót, a Maffiózók és a 2000-es évek végére újra legalább annyi szó volt egy-egy széria eseményeiről, mint a realitysztárokról.

2000-2009

Az évtized egyik legsikeresebb-legnézettebb tévéműsora volt a fenti képpel kiemelt Így jártam anyátokkal. De persze a tévécsatornák nem az évtizedhatárokon cserélik le a komplett műsort, így elég ritka, hogy egy széria vetítése pont egy ilyen időszakkal essen egybe. Így van ez az Így jártam anyátokkallal is: 2005-ben indult, és annyira sikeres volt, hogy egészen 2014-ig bírta, bizonyítva, hogy a jó öreg szitkom-formátumra egyszerűen nem unnak rá a nézők. És ugyanígy rengeteg olyan sorozatot néztünk tovább az ezredforduló után, amik még a '90-es években indultak.

Hát reméljük, benned is felébreszt majd egy-két szép emléket az alábbi kvíz, kattints, próbáld ki, a 10 kérdésből hányat találsz el!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves