Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fűszerkvíz

Mennyit tudsz az itthon leggyakrabban használt fűszerekről? Kvíz!

2023. szeptember 14.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

gasztronómia fűszer kvíz
Mennyit tudsz az itthon leggyakrabban használt fűszerekről? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/NazarBazar

Legyél most spice girl 10 kérdés erejéig, mutasd meg, mennyit tudsz a fűszerekről!


Egy igazán ínycsiklandozó témában állítottunk össze ma számodra egy fincsi és remélhetőleg szórakoztató kvízt: most megmutathatod, mennyit tudsz a magyar konyhában leggyakoribb fűszerek tulajdonságairól-használatáról!

Fűszerkvíz

A magyar konyha előszeretettel használja a fűszereket, bár persze vannak olyan tájai a világnak (és elsősorban Ázsiának), ahol az a mennyiség, amit mi egy évben használunk, valószínűleg egy hónapra sem lenne elég. Egy átlagmagyar a legutóbbi felmérések-számítások szerint évi 10 kg paprikát fogyaszt, és igen, lesz paprikával kapcsolatos kérdés is az alábbi feladatsorban, mert hogyne lenne! És bár persze az itthon használt fűszereken van a hangsúly, lesz azért kitekintés is a játékban!

Nem húzom itt sokáig az időt (gyakran elküldök egy-egy ELLE-kvízt valamelyik ismerősömnek, és nemrég vallotta be egyikük, hogy sose szokta elolvasni a bevezetőt, hanem rögtön a kvízindító gombra kattint), de azért hátha valaki most jár itt nálunk először. Szóval a szokásos tesztkitöltős formátumban zajlik majd ez a játék is: minden kérdéshez négy válaszlehetőség lesz, és a feladat megtippelni azt, hogy melyik az egyetlen helyes válasz. A többi három válasz természetesen helytelen.

Ha tetszett a játék és folytatnád még gasztrotémában: a magyaros ételek kvízéért ide kattints, a magyar sütik-édességek kvízéért pedig ide! És alább is találsz három linket, ezek teljesen más témákkal hívnak játszani.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves