Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Dunán és Tiszán túl

Mennyit tudsz Magyarország legfontosabb folyóiról? Kvíz!

2023. szeptember 12.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

duna Magyarország kvíz folyó Tisza
Mennyit tudsz Magyarország legfontosabb folyóiról? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Bardocz Péter

Magyarország legfontosabb folyói a főszereplői ennek a kvíznek. 10 kérdés, amire illik tudni a választ.


A Balatonról készítettünk már külön kvízt, hát jöjjenek most Magyarország legfontosabb folyói! Hogy állsz hazánk föld-, azaz inkább vízrajzával? Azonnal kiderül!

Magyarország legfontosabb folyói egy kvízben!

A Duna és a Tisza természetesen a két legfontosabb folyó Magyarországon, de azért van még tudnivaló a kisebb vízfolyásokról is. A magyarországi folyóvizek jó része e két folyó közül valamelyikbe ömlik, ráadásul ugye a Tisza pedig a Dunába torkollik a Vajdaságban, szóval végső soron hazánk minden felszíni vize a Dunába ömlik. Na de még mielőtt ez megtörténne, hol-merre haladnak ezek a vizek, hogy hívják őket, mekkorák...? A legalapvetőbb tudnivalókra kérdez rá az alábbi kvíz.

A formátum minden bizonnyal ismerős lesz, mert a jó öreg feleletválasztós típusba tartozik ez a játék is. Mind a 10 kérdésnél 4-4 válaszlehetőséget mutatunk majd, ezek közül egy helyes és három rossz. A feladat: megtippelni, hogy melyik a jó válasz. Indulhat a menet? Akkor kattints!

Ha szereted a földrajzzal kapcsolatos kvízeket, alább találsz még három korábbit, nagyon ajánljuk mindegyiket!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves