Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Retrókvíz!

Ők voltak a '90-es évek leghíresebb egyslágeres előadói – hányra emlékszel még? Kvíz!

2023. szeptember 13.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

zene '90-es évek retro kvíz egyslágeres
Ők voltak a '90-es évek leghíresebb egyslágeres előadói – hányra emlékszel még? Kvíz!
© Fotó: YouTube/LosDelRioVEVO

A '90-es évek máig népszerű slágerei között rengeteg olyan van, amiknek az előadójától csak a legnagyobb fanok tudnának még egy számot mondani. Ebben a kvízben nem is a másik szám címét kérdezzük, hanem az előadó nevét... még emlékszel rájuk?


A '90-es évek divatja és zenéje egyaránt nagyon trendi mostanság az újdonságokat felfedező fiatalok és a nosztalgiázó idősebbek közös örömére. Hát akkor most nézzük, milyen fülbemászó slágereket tett halhatatlanná ennek a különleges évtizednek a csapongó zenei ízlése! A számokra biztosan mindre emlékszel, de tudod még az előadó nevét is?

Kvíz a '90-es évekről

A beugró kérdés ehhez a kvízhez lehetne az, hogy melyik szám videójából származik a fent kiemelt fotó. A választ nyilván tudod, ez a...

...Macarena (Bayside Boys Remix) a Los Del Rio nevű formációról. Ők gyakorlatilag a semmiből jöttek, aztán ők lettek 1996 legsikeresebb előadói, majd szépen eltűntek a semmibe. Ha többet szeretnél tudni ennek a számnak a történetéről (lenyűgözően érdekes), akkor érdemes megnézned Todd In The Shadows alábbi videóját. Ez a Todd egyébként évek óta csinál egy sorozatot a popzene történelmének legemlékezetesebb egyslágeres előadóiról One Hit Wonderland címmel, ha egyszer sok időd lesz, esetleg nézz bele.

Hogyhogy egyslágeres?

Szóval 10 olyan dal szerepel majd a kvízben, aminek az előadójától az átlagember csak azt az egy dalt ismeri (de azt kívülről fújja). Az egyslágeresség kategóriája nem igazán egzakt fogalom, hiszen ezeknek az előadóknak úgy egyébként csomó számuk van, amik közül további egy-kettő ért még el némi sikert itt-ott. De azért mindegyikük jó példa arra, hogy van egy daluk, ami nagyságrendekkel népszerűbb és ismertebb a többinél.

A kvízben mindegyik dalhoz látsz majd egy képet az előadóról a videóklipből, plusz egy idézetet a refrénből. A számok címeit csak a kvíz végén áruljuk el, de az esetek többségében a refrén úgyis tartalmazza a címnek választott szót vagy kifejezést. 4 választási lehetőséged lesz mindegyik fordulóban, ezek közül kell megtippelned, hogy ki az adott dal előadója. Kattints, induljon a játék!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves