Új menük az étlapon
A legtöbben úgy vélik, egy étel vagy finom, vagy fogyókúrás, a kettő együtt nem megy. A Courtyard „őrült olíva" névre hallgató éttermében most bebizonyítják, hogy ez tévedés, igenis lehet jól könnyű fogásokat főzni. Mindehhez Béres Alexandra nyújt segítséget, az ő ajánlásával kerültek be az egészséges táplálkozás jegyében készült fogások is az étterem állandó kínálatába. Az együttműködés részeként a fitneszvilágbajnok és Tatár Péter séf dietetikus szakértő segítségével álmodták meg közös étlapjukat, amelyen olyan különlegességek szerepelnek, mint a meleg tintahal saláta avokádóval és paradicsom kompóttal, a parajkrém leves ricottával és fokhagyma chipsszel vagy a harcsafilé pirított római salátával és fűszeres paprikaraguval. Ha Súlykontroll ebédet rendelünk, az édességekről sem kell lemondanunk, desszertként nyugodt szívvel választhatjuk például a répatortát körtepürével, amelynek energiatartalma mindössze 144 kalória. A speciális fogyókúrás menüt különleges italok, koktélok egészítik ki, például a rebarbarás jegestea, amely rebarbara, frissen csavart lime- és narancslé, agavé szirup és gyógytea felhasználásával készül.
Courtyard by Marriott Budapest City Center, 1088 Budapest, József körút 5., telefon: +36 1 327-5100
Hotel Nemzeti: klasszikusok a vasárnapi büféasztalon
117 évvel ezelőtt a régi Nemzeti Színház mellett nyitott meg, most pedig megújult formában várja a vendégeket a Hotel Nemzeti, és benne a gyönyörű szecessziós üvegtető alatt helyet kapott étterem. A főváros első MGallery szállodájában a felújítás után újra megcsodálhatjuk az eredeti lépcsőházat, az ólomüveggel díszített éttermi mennyezetet és a velencei tükröket, míg az étteremben a „magyar ízek újragondolva" mottóval összeállított büféasztalról válogathatunk vasárnap ebédidőben. Kevesen tudják, hogy a Hotel Nemzeti egykori cukrászának köszönhetjük a mesésen csokoládés Rigó Jancsi süteményt, a hotel prímása, Rigó Jancsi kérte ugyanis a cukrászt olyan desszert megalkotására, amellyel elbűvölheti szerelmét. A Rigó Jancsi újragondolt, mai változata mellett természetesen egyéb egyedi, magyar ízek is terítékre kerülnek a Sunday Brunch kínálatában. Mindenkinek csak ajánlani tudom a balzsamecetes cékla és gyömbéres sütőtök carpacciót parmezánnal, a pulykaszeletet rozmaringos paradicsommal, a töltött padlizsánt vagy a citromfüves ananászturmixot.
MGallery Hotel Nemzeti Budapest, 1088 Budapest, József körút 4. Asztalfoglalás: +36-1-477-4500
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!