Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KRITIKA

Felháborodtak a Harry Potter rajongók, máris bojkottálni akarják az HBO sorozatát

2023. április 11.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

sorozat Harry Potter hbo J.K. Rowling kritika
Felháborodtak a Harry Potter rajongók, máris bojkottálni akarják az HBO sorozatát
© IMDb.

Szinte bombaként érkezett a hír, hogy sorozat készülhet a Harry Potter-regényekből. Még zajlanak a tárgyalások, de a rajongók már most elégedetlenek. 


Az HBO és a Warner Bros. pár nappal ezelőtt jelentették be, szeretnének egy Harry Potter témájú sorozatot készíteni. A tervek szerint minden évad egy könyvet dolgozna fel, a projektben pedig J.K. Rowling is részt venne. Az utóbbi hír nagyon felháborította az embereket. 

A Harry Potter-sorozat miatt elégedetlenkednek a rajongók

A sorozat forgatása még nem kezdődött el, mivel a stúdió jelenleg is tárgyal az érintettekkel. A projekt vezetői nagyon szeretnék, ha J.K. Rowling is részt venne a sorozat kifejlesztésében. Az biztos, hogy nem ő lesz a széria alkotója, kreatív tanácsadóként akarják foglalkoztatni. A döntés érthető, hiszen több játékidő áll majd rendelkezésre, így sokkal részletesebben tudják a történetet ábrázolni. Ehhez pedig szükséges J.K. Rowling. 

A stúdió magyarázata nem volt elég a rajongóknak, akik felháborodtak az írónő szerepén. Sokak szerint borzalmas, hogy a megosztó kijelentései ellenére, egy ilyen projektet bíznak rá. J.K. Rowling az elmúlt időszakban sok kritikát kapott, mert a közösségi médiában nyíltan kifejtette az álláspontját a transzneműekről, és elmondta, sokszor a nők miattuk kerülnek hátrányba. 

Pár hónappal ezelőtt valóságos hadjárat indult ellene, ám az utóbbi időszakban elcsendesedett a botrány. Most a Harry Potter-sorozat miatt ismét elkezdtek zúgolódni az emberek. 

Nem tartom jó ötletnek... J.K. Rowling részvételét a projektben és az abból való profitszerzés a legnagyobb problémám. Egyébként a filmek még mindig meglehetősen frissek és népszerűek, így nem látom szükségét, hogy ugyanazokat a történeteket újra elmondják

– írta az egyik rajongó. 

SOHA nem fogom támogatni azt a nőt azzal, hogy streamelek vagy támogatok valamit, amit ő csinál

– fakadt ki egy másik felhasználó. 

Természetesen vannak, akik lelkesek a sorozat miatt. A széria lehetőséget biztosít az alkotóknak, hogy a karaktereket árnyaltabban mutassák be, és minden apró, mégis fontos részletet képernyőre vigyenek. Emiatt a rajongók más képet kaphatnak az egyes szereplőkről, ami sokakat izgalommal tölt el. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves