Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szolidaritás

A Harry Potter színésze kiállt J. K. Rowling mellett: szerinte ok nélkül bántják az írónőt

2022. október 25.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
Harry Potter ralph fiennes színész J. K. Rowling
A Harry Potter színésze kiállt J. K. Rowling mellett: szerinte ok nélkül bántják az írónőt
© Fotó: Stuart C. Wilson / Getty Images.

A Harry Potter színésze szerint J. K. Rowling nem érdemel ilyen bánásmódot. 


Az utóbbi időben J. K. Rowling rengeteg támadást kapott a kétértelmű kijelentései miatt. A nyilatkozatai megosztották a Harry Potter színészeit is, ám most a Lord Voldermortot alakító Ralph Fiennes védelmébe vette. 

J. K. Rowling korábban az elfogadás egyik központi alakja volt, pláne akkor, amikor kiderült, hogy Dumbledort melegnek képzelte el. Ennek ellenére az utóbbi időben egyre többen támadják, ami nagyban köszönhető a kétértelmű Twitter bejegyzéseinek. A legutóbbi botránya két éve robbant ki, amikor kifejtette a véleményét egy tanulmánnyal szemben, és leírta, hogy menstruálni csak a nők tudnak. 

J. K. Rowling kijelentései megosztották a Harry Potter színészeit

Az írónő bejegyzése hatalmas port kavart, a transzszexuálisok közössége pedig rögtön transzfóbnak bélyegezte. A Harry Potter egykori gyerekszínészei úgyszintén elmondták a véleményüket, a legtöbben elhatárolódtak J. K. Rowling kijelentésétől. 

jkrowlingharrypotter-elle
Fotó: Dave M. Benett / Getty Images. 

Most Ralph Fiennes vette védelmébe a Harry Potter-könyvek íróját, és elmondta, hogy méltatlanul bánnak Rowlinggal. Szerinte ez már verbális abúzusnak számít. Ennek ellenére megérti azok nézőpontját is, akik dühösek rá. Fenntartja, hogy az írónő nem szélsőjobboldali fasiszta, ahogyan korábban többen utaltak rá, csupán egy nő, aki elmondta, hogy nő, és miként vélekedik bizonyos dolgokról. 

A színész szerint az írónő a könyveivel rengeteg gyereket inspirált arra, hogy erősebbek, magabiztosabbak legyenek, ezért különösen fájó, hogy manapság így vélekednek róla. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves