Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Díjátadó

Golden Globe: itt vannak a legfontosabb infók a díjátadóról

2023. január 09.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

díjátadó gála golden globe vörös szőnyeg
Golden Globe: itt vannak a legfontosabb infók a díjátadóról
© Fotó: Emma McIntyre / Getty Images

A gálaszezont minden évben a Golden Globe nyitja. Idén már megszokott formában tér vissza a díjátadó. 


Tavaly a HFPA körüli botrányok miatt nem tartották meg a gálát, a nyertesek nevét egy rövid videóban olvasták fel. Ám idén a Golden Globe már a megszokott formájában tér vissza, a jelöltek listája pedig igazán izgalmas. 

Sztárparádéval tér vissza a Golden Globe

A gálát 2021-ben a koronavírus-járvány miatt nem tudták a megszokott formában megrendezni, tavaly pedig a HFPA-tagok körüli vesztegetési botrány miatt maradt el a különleges esemény. A hírességek egymás után szólaltak fel, végül az NBC sem vállalta a közvetítést. A televíziócsatorna 1996 óta közvetítette a gálát. 

Ám bejelentették, hogy a HFPA szervezetében tapasztalt változások hatására ismét szeretnék közvetíteni a show-t. 

Elismerjük a HFPA elkötelezettségét a folyamatos változás mellett, és alig várjuk, hogy 2023 januárjában újra köszöntsük az NBC Golden Globe-gálát annak 80. évfordulója alkalmából

– nyilatkozta az NBC egyik vezetője. 

Hol és mikor rendezik meg? 

A Golden Globe-gálát hagyományosan a Beverly Hilton Hotelben rendezik meg, idén ismét ezen a helyszínen gyűlnek össze a sztárok. Los angeles-i idő szerint január 10-én este, magyar idő szerint január 11-én hajnalban tartják meg a gálát. 

Ki vezeti? 

Idén Jerrod Carmichael, komikus vezeti a műsort. Carmichael több szitkomban is játszott, emellett régóta szerepel az NBC műsoraiban.

Ki kap biztosan díjat? 

Eddie Murphy már biztosan a nyertesek között van, mivel Cecil B. DeMille-díjat kap. Ez a Golden Globe életműdíja. A színészt eddig hatszor jelölték díjra, és egyszer sikerült elnyernie. Cecil B. DeMille-díjat korábban már megkapta Tom Hanks, és Meryl Streep is. 

Ryan Murphy, a Glee és az American Horror Story megalkotója szintén életműdíjat kap, őt a Carol Burnett-díjjal jutalmazzák. Korábban 16 alkalommal kapott már Golden Globe-jelölést. 

Kik a legesélyesebbek? 

Filmek közül A sziget szellemei című film kapta a legtöbb jelölést, összesen 8-at. Ezt a Minden, mindenhol, mindenkor követi 6 jelöléssel. Sorozatok közül esélyesnek számít A korona, A Fehér Lótusz, és a Pam & Tommy. A jelöltek között van Cate Blanchett, Margot Robbie, Hugh Jackman, Baz Luhrmann és Elizabeth Debicki, remélhetőleg valamennyien díjra váltják a jelölést. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves