Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Capitaly

Felismered Európa fővárosait egyetlen fotóból? Kvíz!

2023. május 17.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

főváros Európa kvíz
 Felismered Európa fővárosait egyetlen fotóból? Kvíz!
© Fotó: Murat Oner Tas/Anadolu Agency/Getty Images

Újabb kvízt készítettünk neked, ebben azt ellenőrizheted, hogy egyetlen légifelvételről felismered-e Európa fővárosait. Nagyon izgalmas lesz, játssz velünk!


Nyilván nem kell mondani, hogy melyik európai főváros látható a fenti fotón.* De a többi ország első számú városát is ilyen könnyen felismered hasonló légifelvételekről? Most kiderül!

50 ország

Európában kb. 50 ország található – a szám pl. azért nem egyértelmű, mert két ország is van, amelynek Európában és Ázsiában egyaránt van területe: Oroszország és Törökország ilyenek. Az egyszerűség kedvéért ők inkább nem szerepelnek a kvízben (bár Oroszország fővárosa Európában van) (Törökországé viszont nem).

Mindenesetre nem vesszük végig mind az 50 országot, csak 10 kerül majd sorra az alábbi kvízben, és pont az lesz a kérdés, hogy melyik 10. Mindegyik város központjáról kiválasztottunk egy-egy látványos és jellemző légifelvételt, és mindegyik jó válasz mellé tettünk 3 rosszat, hátha sikerül megtévesztenünk téged.

Vedd elő a földrajztudásodat és az utazási élményeidet és garantáltan remekül fogsz szórakozni a tippelgetés közben! Némelyik egész könnyű lesz, másokat biztos nehezebbnek találsz majd: ettől izgalmasak az ilyen kvízek.

Nézzük!

*Igen, Budapest van az oldal tetején a nyitófotón, sőt, itt a kvíz nyitófotóján is.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves