Quantcast

Fantasztikus loft vintage bútorokkal Budapesten

Minden szeglete különleges

A designloft, melynek belső tereit vintage bútorok ékesítik, egy, az 1900-as évek elején épült fegyvergyárhoz tartozó, elhagyatott toronyépületben született újjá Budapesten. Ez a Loft 19, az építész-designer F. Kovács Attila, és felesége, a művészeti vezető és stylist Megyesi Zsuzsa otthona és stúdiója.
Az atmoszféra helyenként sci-fi filmeket juttat eszünkbe. Az A+Z Design stúdió tagjai sokfunkciós teret hoztak létre, melyben különböző korszakok és stílusok találkoznak, a végeredmény pedig egy 600 négyzetméteres nyitott loft, négy emeletre osztva, az ipari terület közepén. „Vasból és betonból készült sziget ez egy elhagyatott városban, hatalmas, csendes terekkel, mely számunkra különleges esztétikával bíró kreatív menedékként szolgál" - mondják a tulajdonosok.

A torony súlyosan megrongálódott, de a több, mint két éven át tartó felújítás után tökéletes otthonává lett a párnak. A tulajdonosok a vintage indusztriális berendezés mellett döntöttek, modern lámpákkal: a régi vasajtókból lett polcok emlékeztetnek az épület ipari múltjára, a különleges, lassan összegyűjtögetett vintage bútorok és a páros saját tervezései rendeződnek harmóniába. Olyan recept ez, mely minden nézőpontból képes valami titokzatosat nyújtani.

Az öt méter magasan lévő plafon alatt az első szinten helyezkedik el Attila és Zsuzsa dolgozó tere, míg a felsőbb szinten a hálószobák találhatók, nagy, járható gradróbokkal. A harmadik emeleten van a nappali tér, az étkező és a konyha, melyeket a kreatív duó kedvenc darabjai ékesítenek. Végül, a legfelső emeleten, megkoronázva ezt az egyedüállló lakot, egy régi tüzivíztározóból alakított medencét találunk. www.a-z.eu.com

ELLE Decor Italia, fotók: Beppe Branciato