Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A királynő temetése

Hihetetlen rekord: többen nézték Erzsébet királynő temetését, mint a holdra szállást

2022. szeptember 20.

2 perc olvasás

ELLE

erzsébet királynő brit királyi család Erzsébet királynő halála Erzsébet királynő temetés rekor nézettségi rekord
Hihetetlen rekord: többen nézték Erzsébet királynő temetését, mint a holdra szállást
© Joe Giddens / POOL / AFP

Szinte minden nézettségi rekordot megdöntött Erzsébet királynő temetése.


A várakozásoknak megfelelően a világ egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként vonulhat be a történelembe Erzsébet királynő hétfői temetése.

A több mint 70 év uralkodás után szeptember 8-án elhunyt királynő végső búcsúztatójára több mint négymilliárd néző volt kíváncsi a világ minden táján – ezzel csaknem minden eddig rögzített nézettségi rekordot felülmúlt.

Ezzel olyan történelmi események közvetítését utasította maga mögé, mint például az Apollo 11 holdra szállása 1969-ben, amelyet annak idején 652 millióan figyeltek a televíziókészülékek előtt. Persze számolni kell a technika fejlődésével is, hiszen a holdra szállás idején még nem volt internetes élő közvetítés, és a televíziókészülékek sem voltak még annyira elterjedtek, mint manapság.

Erzsébet királynő mindenkit lekörözött

Az eddigi toplistán több, a brit királyi család életéhez kapcsolódó esemény közvetítése is szerepel. Rögtön az első három helyezett között találhatjuk Diana hercegné 1997-es temetését, amelyre világszerte 2,5 milliárd néző volt kíváncsi, míg Harry herceg és Meghan Markle esküvője 2018-ban 1,9 milliárd nézőt vonzott a képernyők elé.

Erzsébet királynő temetése toronymagasan felülmúlta ezeket. Összehasonlításképpen pedig azt is érdemes megemlíteni, hogy II. Erzsébet 1953-as megkoronázása volt az első televíziós közvetítés, amit több millió (összesen 27 millió) néző követett figyelemmel az Egyesült Királyságban és világszerte.

A televíziózás történetének eddigi legnézettebb műsora egészen hétfőig az 1996-os atlantai olimpia megnyitóünnepsége, amely 3,6 milliárd nézőt tudhat a magáénak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves