Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Diana-interjú

27 év után hivatalosan is elnézést kért a királyi családtól a BBC

2022. július 22.

2 perc olvasás

ELLE
angol királyi család diana hercegné harry herceg károly herceg vilmos herceg BBC
27 év után hivatalosan is elnézést kért a királyi családtól a BBC
© JOHN STILLWELL / POOL / AFP

A brit közszolgálati műsorszolgáltató, a BBC közleményben kért bocsánatot Károly, Vilmos és Harry hercegtől a 27 évvel ezelőtt leadott botrányos interjújuk miatt.


Immár 27 éve annak, hogy a brit közszolgálati televízió, a BBC leadta a Diana hercegnével készült botrányos interjút, ami nagy port kavart a királyi család életében.

Több tízmillió néző hallhatta először, amint Diana elmondta: kissé zsúfoltnak tartja a házasságát, mivel hárman vannak benne. Ezzel utalt arra, hogy férje, Károly herceg viszonyt folytat Kamillával, jelenlegi feleségével.

A Panorama-interjúról azóta kiderült, hogy meglehetősen visszás körülmények között készült, a hercegnét sorozatos manipulációkkal és féligazságokkal vette rá a műsorvezető arra, hogy előlálljon a vallomással.

Tönkretette a királyi család életét az interjú

Mégis 27 évnek kellett eltelnie, hogy a BBC hivatalosan is bocsánatot kérjen a botrányért. Tim Davie, a műsorszolgáltató cég főigazgatója megkésve bár, de közleményben vállalta a felelősséget a történtekért.

„Nagyon sajnálom, hogy a BBC nem járt utána a tényeknek a műsor után, és elmulasztottak feltenni a nehéz kérdéseket. Ha megfelelően végeztük volna a munkánkat, Diana hercegné még életében megtudta volna az igazságot. Cserben hagytuk őt, a királyi családot és a közönségünket”

– olvasható a tegnap közreadott közleményben.

A főigazgató kijelentette, hogy a BBC a műsor készítésének botrányos körülményeire való tekintettel soha többé nem adja le az interjút és annak sugárzási engedélyét sem értékesíti más műsorszolgáltatóknak.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek a walesi, a cambridge-i és a sussex-i hercegtől, amiért Diana hercegnét becsapták, és ez elkerülhetetlenül hatással volt mindannyiuk életére.”

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves