Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyász

„Hiányozni fognak a tanácsaid és a humorod” – először szólalt meg András herceg Erzsébet királynő halála óta

2022. szeptember 19.

2 perc olvasás

ELLE
búcsú erzsébet királynő temetés andrás herceg megható
„Hiányozni fognak a tanácsaid és a humorod” – először szólalt meg András herceg Erzsébet királynő halála óta
© AFP/ POOL/ Martin Meissner

Erzsébet királynő második fia megható sorokkal búcsúzott édesanyjától. 


Erzsébet királynő szeptember 8-án, 96 éves korában hunyt el. 

András herceg a brit királyi család eddigi egyik legsúlyosabb botrányában volt főszereplő: kiderült róla, hogy kapcsolatban állt a börtönben meghalt Jeffrey Epsteinnel, emellett szexuális visszaélésekkel vádolták. Bár a kegyvesztett hercegről botránya óta nem sokat tudni, most ő is megható szavakkal búcsúzott el édesanyjától. 

 Drága Anyuci, Édesanya, Őfelsége, mindhárom egyben.
Felség, megtiszteltetés és privilégium volt téged szolgálni.
Édesanya – a nemzeté, odaadásod és személyes szolgálatod a nemzetünkért egyedülálló és megismételhetetlen; a néped sok különböző módon mutatja ki szeretet és tiszteletét, és tudom, hogy letekintesz tiszteletadásukra.

– kezdte. 

Anyu, a fiad iránti szereteted, az együttérzésed, a gondoskodásod, a
bizalmadat örökre megőrzöm. A tudásod és a bölcsességed végtelen volt, aminek nincs határa vagy korlátja. Hiányozni fognak a tanácsaid és a humorod. Ahogy közös élményeink könyve lezárul, egy újabb fejezet kezdődik,
és én örökre a szívembe zártalak, és a legmélyebb szeretettel, hálával gondolok rád. Örömmel lépek át a következő fejezetbe, ahol te leszel a vezetőm. 

– mondta. 

Következményekkel kell számolnia 

Andrástól a botránya miatt korábban megvonták a brit királyi családban betöltött pozícióját, és elvették katonai titulusait is. Emellett a családtagjaival szemben - Harry herceggel együtt - nem viselhet katonai egyenruhát a gyászszertartáson, ami helyi idő szerint ma 11-kor kezdődik.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves