Zabpelyhes-meggyes sütit készítettünk (és nagyon finom lett)
Ha nem blicceljük el a reggelit, akkor a nap folyamán kevésbé tör majd ránk a farkaséhség, és sokkal energikusabbak, fittebbek leszünk.
Reggelire jó választás a zabpehely, de kizárólag a natúr, nem a cukorral teletömött formája! A zabpehely nagyon egészséges gabona, mert kalciumot, B1- és E-vtiamint, cinket, vasat és mangánt is tartalmaz. A gyomorban megdagad, így hosszú időre teltségérzetet okoz. Lassan felszívódó szénhidrátok vannak benne, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, ami ha gyorsan felugrik, ugyan olyan hirtelen le is esik, ettől leszünk farkaséhesek. Ha nem cukorral édesítjük reggelinket, ezt kivédhetjük.
A mi egyik kedvencünk a zabkása mellett (ami ha jól készítik, nagyon finom) ez a meggyes-zabpelyhes szelet. Ha a cukrot kiváltjuk valamilyen édesítőszerrel (nyírfacukorral vagy egyéb cukorpótlóval) máris egy kimondottan fogyókúrás reggelit kapunk.
Hozzávalók a tésztához:
A meggyes töltelékhez:
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.
A tészta hozzávalóit öntsük egy tálba és kézzel gyúrjunk belőle egy morzsás állagú „tésztát”. Ha kész, egy bögrényit tegyünk félre belőle. A többit nyomkodjuk egy kb. 30X30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe és toljuk a sütőbe 15 percre. Amíg az alap sül, készítsük el a meggyes réteget. Ehhez vegyünk 500 gr meggyet (akkor sincs baj, ha picit kevesebb, én most fagyasztott meggyből készítettem, ez 450 gr-os kiszerelésű volt). A gyümölcsös réteg hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd terítsük egyenletesen az elősütött alapra, végül szórjuk rá a félretett egy bögrényi morzsát. A sütit toljuk vissza 35 percre a sütőbe. Ha kihűlt, remekül szeletelhető, akár az igazi müzliszelet.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!