Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ONE DAY

Rengeteg bakit vettek észre a Netflix sorozatában, ezekben hibáztak az Egy nap alkotói

2024. március 01.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat egy nap baki
Rengeteg bakit vettek észre a Netflix sorozatában, ezekben hibáztak az Egy nap alkotói
© Instagram/@netflixuk

Nagy sikert aratott a Netflix új sorozata, az Egy nap. Annak ellenére, hogy a nézők szerint nagyon sok hiba van benne. 


Pár héttel ezelőtt került fel a Netflixre az Egy nap. A romantikus sorozat szinte azonnal bekerült a legnépszerűbb programok közé. Sokan dicsérték a hangulat és a díszlet miatt, pedig a valóságban sok hibát tartalmaz. 

A nézők szerint sok a hiba a Netflix sorozatában

Az Egy nap című sorozatról korábban már írtunk, ha esetleg még nem láttad, akkor itt olvashatsz róla bővebben. A széria David Nichols azonos című regénye alapján készült, amit korábban már feldolgoztak. A történet 1988. július 15-én kezdődik, és főként a ’90-es években játszódik. Ennek megfelelően alakították ki a díszletet, és a szereplők ruhatárát. 

Ám a sorozat kritikusai szerint nem sikerült túlságosan jól, mivel nagyon sok a hiba a sorozatban. Az első hiba például, hogy Emma az 1995-ben játszódó nyolcadik epizódban egy Ford Mondeo MK2-t vezet, de az autó csak 2000-ben jelent meg. A díszletesek próbálták elfedni a hibát, és egy J betűt ragasztottak a rendszámra, de a baki ennek ellenére felkeltette az emberek figyelmét.

Az autókkal többször is hibáztak, minden alkalommal a rendszámokkal próbálták kijavítani a dolgokat. Ám a nézőket nem tudták átverni, sokaknak feltűntek a bakik. A szereplők ruhatárát szintén sokan kritizálták, a nézők szerint túlságosan modernek voltak a szettek, ez pedig rombolta a sorozat hangulatát.

Nagy elégedetlenséget váltottak ki a borospoharak is, melyeket a szereplők a görögországi nyaraláson használtak. A sorozatban túlságosan nagyok voltak, a ’90-es években jóval kisebb poharakat használtak. 

A forgatásokat nehezítette, hogy a városok sokat fejlődtek a ’90-es évek óta. Emiatt az épületek több helyen nem stimmelnek. Olyan felhőkarcolók is szerepelnek a sorozatban, melyek a ’90-es években még nem készültek el. Több jelenetben is láthatóak, így a nézők ezt is kifogásolták. A 1992-ben játszódó epizódban is feltűnt egy hiba a nézőknek, Emma és Dex egy étterem előtt sétálnak, Emma mögött pedig látszanak az ételek árai. A tábla szerint egy lazac 22 fontba kerül, de akkoriban az ételek jóval olcsóbbak voltak, ez csak 8 font lenne. 

A sorozat az apróbb hibák ellenére is népszerűnek számít. Bár már nem áll a nézettségi lista első helyén, még mindig szerepel a TOP10-ben. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves