Quantcast

Doku

Brittany Murphy rejtélyes haláláról vallottak a hozzá közel állók

Brittany Murphy rejtélyes haláláról vallottak a hozzá közel állók
© Jon Kopaloff/FilmMagic

A tragikusan fiatalon elhunyt színésznő életét és tragikus halálát az HBO Max dolgozta fel egy dokumentumfilmben.

2009-ben, mindössze 32 évesen vesztette életét Brittany Murphy, a kilencvenes és kétezres évek egyik legkedveltebb hollywoodi csillaga. Halálát tragikus balesetnek minősítették, a halottkém jelentése szerint a tüdőgyulladás és a különféle, vény nélkül kapható gyógyszerek együttesen vezettek a tragédiához. 

A közkedvelt színésznő életéről és rejtélyes haláláról az HBO Max forgatott egy kétrészes dokumentumfilmet, amelyet október 14-én mutatnak be az Egyesült Államokban. A „What Happened, Brittany Murphy?”-ben a híresség egykori színésztársaival és közeli barátaival készítettek interjúkat, a doku előzetesében ezekből hallhatunk rövid részleteket.

Gyanúsnak tartják a férjét

Az interjúalanyok többek közt kitérnek a Brittany férjével, a londoni születésű forgatókönyvíró, Simon Monjackkel kapcsolatos aggályaikra, akivel 2007-ben keltek egybe. A megszólalók azzal vádolják Monjacket, hogy a kapcsolatuk alatt Madonnával és Elle Macphersonnal is randevúzott, illetve többször hazudott arról, hogy agydaganata van. A férfi végül kevesebb mint hat hónappal felesége halála után vesztette életét, ugyanabban a Los Angeles-i házban, hasonló körülmények között.

A dokumentumfilmben nyilatkozók közül többen is gyanúsnak tartják a Murphy halálát övező narratívát. Volt, aki kiemelte, hogy egy egészséges 32 éves nem hal meg csak úgy, míg másvalaki egyenesen kijelentette: „Simon elvitte őt. Gondoskodott róla, hogy senki se juthasson hozzá.”

„Brittany annyira csodálatos volt. Senki más nem volt hozzá fogható” – emlékezett vissza Kathy Najimy színésznő kolléganőjére, majd elárulta, a sztár akkor találkozott Monjackkel, amikor éppen mélyponton volt. „Azt hiszem, ekkor zavarodott meg az ítélőképessége, és áldozattá vált. Mindannyian megijedtünk és kiakadtunk. Ki volt ez a fickó?”

A színésznő közeli barátaival és kollégáival készített interjúkat tartalmazó dokumentumfilmet Cynthia Hill rendezte, a producerek szerint az alkotás „túlmutat a bulvárpletykákon, és körüljárja a hollywoodi szexizmus, valamint a párkapcsolati furcsaságok kérdésköreit.”

Forrás: Elle