Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KRITIKA

„Különböző súlycsoportú románc” – a Bridgerton rajongói felháborodtak a sorozatot ért kritikán

2024. július 03.

3 perc olvasás

ELLE

bridgerton Netflix sorozat kritika a Bridgerton család
„Különböző súlycsoportú románc” – a Bridgerton rajongói felháborodtak a sorozatot ért kritikán
© IMDb

A Bridgerton 3. évadáról jelent meg egy véleménycikk, ami felháborította a rajongókat. 


Hónapok óta tartja lázban a rajongókat A Bridgerton család 3. évada, hiszen a folytatásra nagyon sokat kellett várni. Az alkotók folyamatosan csepegtették az információkat, ám az viszonylag korán kiderült, kik lesznek a szezon főszereplői. Mivel egy kifejezetten népszerű sorozatról van szó, ezért számos véleménycikk született róla, az egyik legutóbbi pedig a nézőket is felháborította. 

Támadják a kommentelők a Bridgertonról szóló véleménycikk szerzőjét

Jelenleg is a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatának számít a Bridgerton. Magas nézettségi adatokkal nyitott, ezek a számok pedig csak emelkednek. Ennek ellenére rendszeresen kritizálják a sorozatot, többek között sokan elégedetlenek voltak a történetvezetés miatt. Az alkotók több dologban eltértek a könyvtől, az egyik fontos szereplőnek pedig megváltoztatták a nemét, ami felháborította a rajongókat. 

Az amerikai Forbes magazin szintén megjelentetett egy kritikát a sorozattal kapcsolatban, ami hatalmas felháborodást váltott ki. Virgie Tovar, a cikk szerzője a szereplők eltérő kinézete és súlya felől közelítette meg a sorozat értékelését. Írásában arra a megállapításra jut, hogy a világ még nem áll készen arra, hogy különböző testalkatú ember románcát lássa a képernyőn. 

Virgie Tovar az írásában a „mixed-weight romance” kifejezést használta, amit vegyes vagy különböző súlycsoportú románként értelmezhetünk magyarul. Abból indult ki, hogy a Bridgerton ezen évada mondhatni „dacolt a romantikus cselekményszálak konvencióival”, azért, mert Nicola Coughlan „nagyobb”, mint Luke Newton. 

A cikk hatalmas elégedetlenséget váltott ki, a kommentelők leginkább a „mixed-weight romance” miatt kritizálják a szerzőt. Emellett nagyon sokan kiemelték, hogy hibás megközelítés, hogy a sorozatot a színészek súlya szerint közelíti meg, mivel ennek nem lenne szabad témának lennie. 

A Forbes cikke végül arra a megállapításra jut, jó, hogy van egy olyan produkció, amiben egy nem vékony testalkatú nő nem megvetés és gúny tárgya lesz. Úgy vélik fontos, hogy azt is bemutassák a képernyőn, bármilyen testalkattal meg lehet találni a boldogságot. Ennek ellenére sokan kritizálták a lapot, mivel úgy vélik, hogy a „mixed-weight romance” kifejezés sértő. 

Úgy vélik az internetezők, elmúlt években számos olyan film, sorozat készült, ahol fordítva voltak a dolgok, mégsem érezte senki azt, hogy a „mixed-weight romance” kifejezést kellene használnia. A súly a kommentelők szerint csak akkor kerül elő, ha nőkről van szó. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves